Aragonès: 'És el moment d'Esquerra Republicana; d'un govern independentista i progressista a la vegada'

El candidat d'Esquerra reclama omplir les urnes per "ser més forts" i evitar que el PSC converteixi la Generalitat en una "despatxet de la Moncloa"

"Ara és el moment d'Esquerra Republicana, d'un govern independentista i progressista a la vegada". Ho ha dit el cap de llista dels republicans a les eleccions del 14 de febrer, Pere Aragonès, en donar el tret de sortida a la campanya electoral. "I aquest govern només el pot liderar Esquerra Republicana, haurà de ser un lideratge honest, una nova manera de dirigir el país, amb el bé comú per davant", ha insistit el dirigent dels republicans per posar fi a l'alternança de 40 anys de governs de socialistes i convergents.

Aragonès ha reclamat una victòria dels republicans a les urnes perquè "quan Esquerra guanya, el país avança; quan Esquerra guanya, les solucions són sobre la taula i més gent se suma al carro de la via àmplia cap a la independència". Aragonès, que ha posat Esquerra com a eina per construir una pàtria al servei de les persones, ha reclamat omplir les urnes per "ser més forts, guanyar per transformar" i respondre així a una operació d'Estat. I evitar que el PSC converteixi la Generalitat en una"despatxet de la Moncloa".

El cap de llista dels republicans ho ha dit en un acte a Mataró, al costat de la secretària general d'Esquerra Republicana, Marta Rovira, que ha intervingut a l'acte en directe des de l'exili. Rovira ha fixat que el compromís d'Esquerra Republicana és ajudar la gent, ara que el repte de país per superar la pandèmia és majúscul. Per això, ha defensat utilitzar totes les eines que hi hagi a l'abast per protegir els més vulnerables, les empreses i cuidar qui ens cuida. "On són les ajudes ministre Illa? Les ajudes s'han de posar al servei de la ciutadania; i no al servei de l'IBEX35", ha carregat Rovira.

"Malgrat que alguns es dediquin a fer soroll, malgrat que alguns ens imposin eleccions, malgrat que ens mantinguin represaliats, que facin el que vulguin; no ens despistarem: hem vingut a estar al costat de la gent", pel context de pandèmia, ha dit Rovira en encetar una campanya electoral "en un moment crucial i molt delicat" i amb unes dades epidemiològiques encara massa elevades i preocupants.

La dirigent dels republicans ha erigit Esquerra com un republicanisme net de corrupció, que mai desvia la mirada als interessos privats i que prioritza el servei públic. "Cada esforç de reconstruir el país ha de ser un fonament a favor de la República Catalana; perquè estar al costat de la gent és fer un pas més per a la República Catalana", ha dit Rovira.

L'ha precedit la cap de llista per Lleida, i secretària general adjunta, Marta Vilalta, que ha apel·lat al missatge d’Esquerra per combatre una campanya atípica. “Hi hem estat des del 1931, els anys més complicats i fent resorgir el país, i hi som també als moments actuals d’ara, al costat de la gent”, ha assegurat. Vilalta ha erigit Esquerra com el projecte que no obliga a triar entre esquerres i independentisme, i “més en aquest moment”. Per això ha demanat a la ciutadania que hi faci confiança per superar aquesta crisi tan bèstia, podem reconstruir el país i avançar cap a la república catalana de drets per a tothom; sortim a guanyar i si guanya ERC, hi guanya tothom, i guanya el país”, ha conclòs.

  Aragonès: 'És el moment d'Esquerra Republicana; d'un govern independentista i progressista a la vegada'

Al seu torn, la número 2 per Barcelona, Laura Vilagrà, ha apel·lat al 14F com una onada republicana, feminista, i anticorrupte, per aturar el circ mediàtic. "Per fer sortir els presos de la presó i els represaliats de l'exili; davant les clavegueres, democràcia; davant l'amenaça, urnes; i davant de qui vol acabar amb nosaltres, la victòria d'Esquerra Republicana", ha dit Vilagrà convençuda en fer de la política motor de canvi.

Vilagrà, com la cap de llista per Tarragona, Raquel Sans, ha tingut un record especial per Carme Forcadell i Dolors Bassa. "Estar al costat de la gent és parlar de feminisme", ha afegit la tarragonina. La perspectiva de gènere, ha dit Sans, és necessari incloure-la a les polítiques públiques per això Esquerra té un "compromís ferm" amb el feminisme. I per això crearem una conselleria de Feminismes i Igualtat, en plural i per a tothom. "No totes tenim les mateixes oportunitats; és el nostre compromís i això és ser al costat de la gent", ha conclòs.

"Som aquí per canviar dinàmiques i maneres de fer, 40 anys d'alternança sociovergent, som aquí i estem convençuts que hem vingut a guanyar. Tenim un projecte sense embuts: feina, família, escoles, salut i il·lusió, i tot en una República Catalana", ha dit Teresa Jordà, que encapçala la llista per Girona. Ho ha dit en reivindicar l'amnistia i l'autodeterminació com a projecte nacional d'Esquerra.

Una idea que el president del Parlament i número 3 a la llista, Roger Torrent, també ha fet seva. "República vol dir coses, ha de voler dir coses; ha d'implicar millorar la qualitat de vida dels ciutadans: no canviar la bandera de la caixa de les vacunes sinó per millorar el sistema de salut", ha dit Torrent

"No ens desviarem d'una Catalunya plural, cohesionada i diversa, on tothom hi tingui cabuda", ha dit Driouech en interpel·lar PSC i comuns si acceptaran els vots de Vox o d'un racista com Valls per arribar a la presidència de la Generalitat. "A mi m'agradaria saber la resposta. Estar al costat de la gent és combatre el feixisme de cara; volem una societat de drets per a tothom; el feixisme va en contra de la vida i no podem permetre que entrin al Parlament".