El model policial i l'ordre públic es revisarà al Parlament

Esquerra Republicana, Junts, la CUP i els comuns proposen una comissió per estudiar-ho

El Parlament estudiarà com revisar el model policial i d'ordre públic de Catalunya. I ho farà en una comissió d'estudi que proposen conjuntament els grups parlamentaris d'Esquerra Republicana, Junts, la CUP-UNCPG i els comuns, i que s'haurà de votar els pròxims dies al ple del Parlament.

Els diputats i les diputades republicanes avalen aquest espai de treball parlamentari per debatre i fer propostes com ara mecanismes de control, avaluació i investigació de les actuacions policials, i introduir-hi canvis si cal. La proposta respon, de fet, als acords d'investidura que Esquerra Republicana va segellar amb la CUP i amb Junts, i s'hi han sumat ara també els comuns.

La previsió és treballar-hi durant un any de manera que, a banda del model d'ordre públic, també es puguin abordar aspectes com la transparència o la creació d'un mecanisme independent que pugui investigar i millorar les actuacions policials. "Es tracta d'avançar en un model policial que volem democràtic al 100%, basat en la confiança mútua; evitar males praxis com les que s'han denunciat, i garantir que aquests casos no posin en dubte tot el cos de Mossos", defensen els republicans.

En aquest sentit, els quatre grups parlamentaris també proposen revisar les estratègies operatives i els materials d'ordre públic, comparant-ho també a altres sistemes internacionals.

Us adjuntem la proposta👇 que s'ha registrat per crear aquesta comissió d'estudi al Parlament.