Captura de la reunió virtual de Manresa amb la presència de la secretària general, Marta Rovira, i la diputada al Parlament, Núria Picas, entre molts d’altres
Captura de la reunió virtual de Manresa amb la presència de la secretària general, Marta Rovira, i la diputada al Parlament, Núria Picas, entre molts d’altres

El projecte “Connectem-nos” reuneix totes les seccions comarcals del país per fomentar iniciatives per fer front a l’emergència sanitària i per debatre sobre més temes d'actualitat

Esquerra Republicana ja ha realitzat més de 70 trobades virtuals amb la militància en només 10 dies del projecte "Connectem-nos”. Els republicans van llançar la iniciativa el passat 23 de març, un seguit de trobades virtuals per mantenir l’activitat política a les seccions locals del partit durant el període de confinament per fer front a l'emergència sanitària, i està tenint molt bona acollida.

En aquests 10 dies membres de la direcció del partit republicà han mantingut reunions arreu del país, amb totes les seccions comarcals, a més dels districtes de Barcelona. En aquests trobades hi és present almenys un membre de la direcció nacional del partit i diputats, senadors i altres càrrecs i no hi ha límit de participació; de fet, hi ha hagut reunions amb una cinquantena de participants.

Les temàtiques que s’hi tracten són sobretot relacionades amb el coronavirus, traslladant la feina que està fent el Govern però també pensant i ajudant iniciatives que es presentaran als ajuntaments republicans i a les comissions parlamentàries, tant del Parlament de Catalunya, del Congrés i Senat i del Parlament europeu.

A més a més, també s’hi parla de la necessitat seguir posant contra les cordes l’opacitat de la monarquia espanyola, o de mantenir l’activitat antirepressiva, ja que la repressió contra el moviment independentista no s’atura, ho hem vist aquests dies amb l’amenaça del Tribunal Suprem als funcionaris de les presons per evitar que els presos i preses polítiques puguin passar el confinament a casa. També s’hi debat com seguir contribuint a la caixa de solidaritat, ja que la petició d’elevades finances a diferents càrrecs per la celebració del referèndum de l’1-O tampoc cessa.

 Cartell de la presentació virtual del llibre 'Des del banc dels acusats' de Raül Romeva
Cartell de la presentació virtual del llibre 'Des del banc dels acusats' de Raül Romeva

Cultura i política en directe

Per altra banda, els líders del partit republicà segueixen actius a les xarxes socials per explicar a la ciutadania els posicionaments d’Esquerra Republicana però també per reivindicar els presos i les preses polítiques a través de la cultura. Tant és així, que des d’aquesta setmana als comptes d’Instagram de Diana Riba, Marta Vilalta, Sergi Sabrià, Raquel Sans o Gabriel Rufián hem pogut veure presentacions de llibres, com el de Raül Romeva, 'Des del banc dels acusats' o escoltar alguns dels contes que va escriure des de la presó el president del partit, Oriol Junqueras.

Etiquetes