Esquerra Republicana desbloqueja la llei d'amnistia per a totes les persones represaliades polítiques

La trucada Aragonès-Sánchez permet desbloquejar l'acord per l'amnistia i mantenir obertes les negociacions sobre resolució del conflicte polític i el benestar de la gent

Esquerra Republicana valora amb satisfacció l'acord amb el PSOE que permet desbloquejar la llei d'amnistia que donarà cobertura a totes les persones represaliades polítiques amb causes penals, civils, comptables i administratives relacionades amb el procés d'emancipació nacional.

Un acord que permet encarrilar la negociació de cara a una eventual investidura, després de la trucada entre el president de la Generalitat i coordinador nacional d'Esquerra Republicana, Pere Aragonès, i el candidat a la presidència espanyola Pedro Sánchez. Esquerra celebra que finalment, amb l'acord per l'amnistia es desbloquegin les negociacions per a un eventual acord ampli per progressar en les línies claus fixades per Esquerra Republicana: resolució del conflicte polític de Catalunya amb l'estat espanyol i benestar social de la gent -traspàs integral de Rodalies i corregir el dèficit fiscal.

D'aquesta manera, els republicans celebren l'entesa en la carpeta de l'amnistia, una llei que inclourà tots els represaliats i represaliades en causes relacionades amb el procés d'emancipació nacional de Catalunya, siguin penals, civils, comptables o administratives, sense excepcions. Així, Esquerra Republicana posa en relleu que ha estat l'estratègia negociadora iniciada els últims anys que ha permès abordar una llei que és una passa necessària, el punt de partida, per a una nova fase negociadora que ha d'abordar la resolució del conflicte polític entre Catalunya i l'estat espanyol, després d'anys d'una causa general repressiva contra l'independentisme.

Esquerra Republicana agraeix la tasca als equips negociadors per desencallar una primera entesa i fer valdre la força democràtica a favor dels interessos nacionals i socials de Catalunya. I continuarà treballant per fer possible la resolució del conflicte en clau de reconeixement nacional i d'autodeterminació, i per avançar en la consecució de més cotes de progrés social i econòmic per al conjunt de la ciutadania dels Països Catalans.

Etiquetes