Pau Morales, intervenint al ple
Pau Morales, intervenint al ple

El Parlament dona el vist-i-plau a la modificació de llei que recull i amplia les demandes de la ILP d'universitats

El Parlament ha aprovat aquest dimecres la modificació de la llei d'universitats que fixa per llei la rebaixa de preus universitaris i que equipara el cost dels crèdits per a tots els graus. El topall màxim de preu al crèdit estarà per sota de la xifra que marca el govern espanyol i s'hi arribarà progressivament durant 3 anys.

D'aquesta manera se situarà al voltant dels 17,69 euros al crèdit, al voltant d'uns 1.000 euros per curs per a les famílies. "És una llei que modifica la llei d'universitats amb la voluntat que ningú quedi fora dels estudis per motius econòmics", ha afirmat davant del ple el diputat Pau Morales, que ha treballat durant mesos la feina que van començar les exdiputades Rut Ribas i Gemma Espigares.

La rebaixa del 30% ja venia prefixada als pressupostos del 2020, que va elaborar el llavors conseller d'Economia Pere Aragonès, i ara es fixa per llei per garantir que caldran majories àmplies per modificar les taxes a partir d'ara.

La llei que s'aprova avui, amb el suport d'una àmplia majoria, vol ser per Esquerra Republicana un reconeixement al moviment estudiantil que ha reclamat durant anys la rebaixa de preus universitaris. "Avui sumem esforços estudiants, comunitat educativa i institucions", ha afirmat. Uns esforços que ara culminen en una llei a favor de la igualtat d'oportunitats. "La lluita funciona", ha conclòs Morales.

"Arribar fins aquí ha costat grans esforços de molts, singularment d'alguns companys que han patit anys de processos judicials i repressius, però ha valgut la pena perquè ara tenim beneficis per al conjunt i pels que vindran. Potser no podem decidir el context què ens ha tocat viure, però sí què fem per capgirar-lo i millorar les coses a partir de la nostra pròpia capacitat col·lectiva", ha reblat Morales.

  Morales: 'Rebaixem i equiparem preus de grau i màster perquè ningú es quedi fora dels estudis per motius econòmics'

Us compartim un fil amb més informació 👇