Esquerra Republicana votarà en contra el Reial Decret del govern espanyol després que no assumeixi responsabilitats per l’espionatge del cas Pegasus

Comunicat d'Esquerra Republicana

Esquerra Republicana rebutjarà aquest dijous el Reial Decret que porta a votació el govern espanyol després que aquest no s’hagi mogut en les darreres hores, tal i com demanaven els republicans, per assumir responsabilitats després del cas d’espionatge il·legal que afecta a més de 60 persones del moviment independentista.

El vot d’Esquerra Republicana és un vot per la defensa dels drets i les llibertats més fonamentals. És un vot a la defensa de la ciutadania i la democràcia. I és un primer avís al govern espanyol, que ha d'assumir responsabilitats i garantir tota la transparència en el cas Pegasus, un nou cas de repressió política. Per començar, la ministra responsable d'aquest escàndol ha de dimitir. Res d'això ha passat fins ara.

El PSOE actua amb irresponsabilitat pel que fa a la falta de suports del Real Decreto. No poden fer recaure en els espiats, en les víctimes, el pes d'aquesta decisió. El govern espanyol té moltes eines per reconduir la situació: la primera és l'assumpció de responsabilitats i la transparència. Esquerra Republicana continuarà amb mà estesa per impulsar mesures de suport a la gent, però mai a costa de renunciar a la defensa dels drets fonamentals, que és tant com renunciar a la defensa de la ciutadania.

Per últim, la decisió d’avui referma l’aposta estratègica d’Esquerra Republicana: la defensa dels drets i les llibertats, el rebuig de la repressió, de tot tipus. No es pot posar preu a la democràcia. Per això, els republicans abanderen la negociació per resoldre el conflicte polític. Exigim al govern espanyol les mínimes garanties per a la negociació per tractar-hi amb urgència l’agenda antirepressiva, i l’espionatge és un capítol més de la causa general contra l’independentisme i qualsevol dissidència democràtica.