El president Pere Aragonès i el conseller Roger Torrent han anunciat el pla de xoc a l’Institut Municipal d’Educació i Treball de Vilanova i la Geltrú / ACN
El president Pere Aragonès i el conseller Roger Torrent han anunciat el pla de xoc a l’Institut Municipal d’Educació i Treball de Vilanova i la Geltrú / ACN

El pla afavorirà la contractació de 25.000 joves, 25.000 persones majors de 45 anys i 15.000 dones en situació de vulnerabilitat

El Departament d’Empresa i Treball de la nova Generalitat republicana inicia una mobilització de recursos sense precedents per a polítiques actives d’ocupació i de formació. La conselleria encapçalada per Roger Torrent destinarà a aquestes polítiques 917 milions d’euros aquest any, un pla rècord que beneficiarà gairebé 500.000 persones. A més, afegirà a aquest pressupost 519 milions d’euros més per a ajuts directes a autònoms i treballadors en ERTO, fet que situa la inversió global durant el 2021 en 1.436 milions d’euros.

Es tracta de la inversió més elevada de la història per estimular el mercat de treball i suposa un increment del 72% respecte el 2020. Les dones en situació de vulnerabilitat, el jovent i les persones majors de 45 anys en són les principals beneficiades. L’objectiu del Govern és superar l’impacte de la Covid-19 en el mercat laboral, recuperar el més aviat possible els llocs de treball perduts per la pandèmia, millorar la formació dels sectors amb més dificultats per accedir al món laboral i reforçar aquells que es troben en plena reconversió.

Aquesta és l’eina més ambiciosa que mai ha desenvolupat la Generalitat per combatre l’atur
Pere Aragonès President de la Generalitat

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller Torrent ho han anunciat aquest matí en un acte a l’Institut Municipal d’Educació i Treball de Vilanova i la Geltrú. “Aquests 917 milions d’euros són l’eina més ambiciosa que mai ha desenvolupat la Generalitat per combatre l’atur”, ha afirmat el president. “Hem vingut a transformar, no només a gestionar; i aquest pla encaixa perfectament amb les nostres quatre línies de transformació: la social, la verda, la feminista i la democràtica”, ha assegurat. I per concloure, ha dit: “El país ha de tornar a caminar amb força i fer-ho sense deixar ningú enrere”.

El conseller Torrent, en la mateixa línia, ha posat en valor que “fem una inversió rècord per arribar a mig milió de catalans i catalanes, per oferir un futur digne a les persones i posar-les al centre de la recuperació i la transformació del país”, i ha desglossat el pressupost i els seus destinataris:

  • Ajudes a partir de 5.000 euros per empresa per un any de contractació i compromís de manteniment d’ocupació d’una persona jove, amb l’objectiu d’afavorir la contractació de fins a 25.000 joves.
  • Ajuts a empreses per potenciar la contractació de fins a 25.000 persones majors de 45 anys que estiguin aturades i inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).
  • Recursos per a 15.000 contractes i formació per a dones en situació de vulnerabilitat (dones joves, dones en famílies monomarentals i dones més grans de 55 anys).

En total, s’estima beneficiar 496.802 persones, entre les quals hi ha 263.000 dones (un 80% més que fa un any), 111.989 joves (un increment del 70%), 98.465 persones majors de 45 anys i 65.605 persones amb discapacitat.