El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, al Parlament de Catalunya / Marc Puig
El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, al Parlament de Catalunya / Marc Puig

La mesura anunciada afectarà les etapes d’infantil, secundària i postobligatòria dels centres amb educació diferenciada

El conseller d’Edudació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha anunciat que el Govern no renovarà els concerts educactiu en les etapes d’infantil, secundària i postobligatòria en aquells centres que segueguin els alumnes per gènere. Es tracta d’una demanda històrica que, finalment, la Nova Generalitat Republicana ha atès.

Al segle XXI no hi pot haver cap escola amb finançament públic que segregui per gènere”, ha exigit el conseller republicà, i ha reivindicat que “les escoles” han de ser espais “lliures de qualsevol tipus de discriminació”. “La segregació per gènere augmenta els estereotips i legitima el sexisme”, ha reblat el conseller. En aquest sentit, Gonzàlez-Cambray ha advertit que, si hi ha centres que volen mantenir la segregació, hauran de fer-ho “des de l’àmbit privat”, perquè “l’administració educativa no permetrà que en el període d’escolarització els nens i les nenes siguin separats”.

Gonzàlez-Cambray ha explicat que les etapes esmentades d’aquests centres deixaran de ser concertades el curs 2022-2023. “Amb el curs 2021-22 acaba la vigència dels concerts de segon cicle d’educació infantil, ESO i dels ensenyaments postobligatoris”, ha assenyalat el conseller, que ha afegit que ara seria el moment de renovar-los. Aquest any, però, el Departament d’Educació “ha traslladat a la reunió de Govern” un informe segons el qual no es renovarà el concert “als centres que imparteixen educació diferenciada”.

“El nostre model educatiu es basa en una escola pública, equitativa i de qualitat”, ha afegit el conseller, que ha clos que la nostra ha de ser “una escola democràtica, social, feminista, verda i en català”.

Aquesta mesura afecta 11 centres educatius de Catalunya: un total de 139 grups d’ESO i fins a 3.850 alumnes. La decisió també afecta a dos d’aquests centres en la seva modalitat de Batxillerat concertat, amb un total de 251 alumnes escolaritzats.

Etiquetes