La diputada del Grup Republicà Jenn Díaz torna al seu escó entre aplaudiments d'alguns diputats / ACN
La diputada del Grup Republicà Jenn Díaz torna al seu escó entre aplaudiments d'alguns diputats / ACN

La diputada del Grup Republicà ha fet públic des del Parlament el seu cas com una arma per lluitar contra aquest tipus de violència

“Hola, em dic Jenn Díaz i fa deu anys vaig patir violència masclista, física i psicològica. Però no ho explico aquí, en seu parlamentària, com a víctima, sinó com a supervivent”. Així és com la diputada del Grup Republicà Jenn Díaz ha fet públic que ha viscut la violència masclista en primera persona. La diputada ha explicat el seu cas per lluitar contra aquest tipus de violència: “Les dones estem cansades, enfadades i fartes, però tenim una arma: el testimoni. I precisament perquè el testimoni és la nostra arma, avui explicaré el meu propi ‘Cuéntalo’, per trencar tant silenci”.

Segons Díaz, “és normal que les dones vulguem venjança i no justícia, perquè la justícia se’ns nega”. De fet, ha denunciat que la justícia “ens culpabilitza, ens qüestiona i ens estigmatitza”. La diputada ha utilitzat la seva intervenció per “posar-nos un mirall al davant” i il·lustrar, a través d’exemples, “el que ens passa a les dones pel fet de ser dones”.

Les dones estem cansades, enfadades i fartes, però tenim una arma: el testimoni
Jenn Díaz Diputada del Grup Republicà al Parlament

Ha fet referència a casos com el de Cristina Fallarás, que va fer públic que havia estat violada; els assassinats de Kelly i de Laura Luelmo; la condemna d’un violador per part de l’Audiència de Lleida a només dos anys de presó perquè la víctima, discapacitada, “no s’hi va resistir prou”; comentaris masclistes com els de Pipi Estrada a Inés Arrimadas; i els insults de La Tribuna de Cartagena a Anna Gabriel.

“Una cosa tenim clara: la violència masclista no té classe, no té ideologia, no té ofici, no té perfil, no té nacionalitat, no té estatus, no té llengua”, ha evidenciat Díaz. Segons la diputada, l’arma del testimoni “ens fa més fortes, ens ajuda a visibilitzar-nos, a alçar la veu i tenir-ne una de pròpia”. “Ara la història l’explicarem nosaltres”, ha conclòs.