Josep Gonzàlez-Cambray

Josep Gonzàlez-Cambray és Enginyer Tècnis Industrial i llicenciat en Màrketing. Fill de mestres, exercí de professor de secundària en l'àmbit de la Tecnologia. Més endavant, fou docent a la Universitat Oberta de Catalunya. Gonzàlez-Cambray va dedicar l'inici de la seva trajectòria professional al sector privat, com a auditor i consultor de qualitat i director tècnic de formació.

És coautor del llibre A la recerca del tresor, adaptacions de contes orientals i de la novel·la Helvasaccc Barcelona.

Josep Gonzàlez-Cambray és membre militant d'Esquerra Republicana. Ostentà el càrrec de Secretari General d'ERC a Barcelona.

Va fer les seves primeres passes en la gestió pública, precisament, al Departament d'Educació, on exercí de director adjunt dels Serveis Territorials a Barcelona ciutat (2005-2006) i de gerent del Consorci d’Educació de Barcelona (2006-2007). També fou coordinador de l’Àrea de Cultura, Educació i Esports de la Diputació de Barcelona (2015-2018); director dels Serveis Territorials de Barcelona del Departament d’Acció Social i Ciutadania (2009-2011) i adjunt a la Secretaria per a la Immigració del Departament d’Acció Social i Ciutadania (2007-2008).

La XII legislatura va formar part de l'equip tècnic del Departament d'Educació de la mà de Josep Bargalló, amb qui exercí de director de Centres Públics. El 26 de maig de 2021 va ser nomenat conseller d'Educació del Govern la Generalitat de Catalunya, una responsabilitat que va liderar fins al juny de 2023, temps en què va assentar les bases de la transformació educativa.