El Consell Nacional ha ovacionat el fins ara portaveu d'Esquerra Republicana al Congrés, Joan Tardà.
El Consell Nacional ha ovacionat el fins ara portaveu d'Esquerra Republicana al Congrés, Joan Tardà.

El Consell Nacional valida les llistes i la coalició electoral amb Sobiranistes, que tindran el número 4 i 10 de la llista per Barcelona. Romeva serà el cap de cartell al Senat

El Consell Nacional d’Esquerra Republicana ha aprovat aquesta tarda les llistes electorals de cara a les eleccions a les Corts Generals del 28 d’abril. Així, Oriol Junqueras, Gabriel Rufián i Carolina Telechea encapçalaran la llista al Congrés dels Diputats i Raül Romeva, la del Senat.

El Consell Nacional del partit també ha validat la coalició electoral amb els Comuns sobiranistes per aquestes eleccions del 28A, en què el partit sobiranista tindrà el número 4 i 10 de la llista per Barcelona, entre d’altres llocs.

Per la demarcació de Barcelona, seguiran a Junqueras, Rufián i Telechea al Congrés, la jurista brasilera i activista social, Maria Dantas, en el cinquè lloc de la llista; el diputat al Parlament, Gerard Gómez del Moral, en el sisè; la candidata del Jovent Republicà, Marta Rosique, en el setè lloc; i l'actual diputat al Congrés, Joan Capdevila, en el vuitè.

La llista per Girona l’encapçalen la professora i germana de Dolors Bassa, Montse Bassa; seguida de l’actual diputat al Congrés, Joan Margall, i la sociòloga Laia Cañigueral. Per Lleida, encapçala de nou la candidatura republicana Xavier Eritja; seguit d’Inés Granollers. També repeteix com a cap de llista per Tarragona el sindicalista Jordi Salvador; i de número 2 l’ebrenca Norma Pujol, actual directora de Joventut.

A més de Raül Romeva, els candidats per Barcelona al Senat són, la fins ara diputada al Congrés, Ana Surra i el senador Robert Masih, com a número 2 i 3, respectivament. Per la demarcació de Girona, Jordi Martí repeteix com a número 1 i Elisenda Pérez serà la número 2. Per Lleida, Sara Bailac encapçala la llista, seguida de Miquel Caminal. Per últim, per la demarcació de Tarragona, Miquel Aubà i Laura Castel repeteixen com a candidats.