Junqueras: 'Us vull anunciar que em poso a disposició del partit per tornar a encapçalar la candidatura d’Esquerra al Congrés'

Carta del president d'Esquerra Republicana a la militància després d'haver revalidat el càrrec, on anuncia que vol repetir com a candidat a les eleccions espanyoles

Benvolguts i benvolgudes,

Vull començar aquestes línies donant-vos les gràcies de tot cor. Ens heu revalidat la confiança per tercera vegada i vull agrair-vos l’esforç i el suport que ens omple d’energia per continuar el projecte iniciat a Girona el 2011. Esperem poder estar a l’alçada de les expectatives i de la confiança que ens heu fet.

Els vostres vots han estat la millor resposta a la repressió que ens vol imposar l'Estat espanyol. Ens volen apartats, escapçats, enfadats i desmoralitzats i ens troben més forts, més preparats i més determinats que mai. Esquerra Republicana en surt reforçada i amb la confiança per iniciar un període de lideratge del moviment que permeti traçar un consens estratègic i una acumulació de forces, que ens ajudi a avançar conjuntament, com ho hem fet sempre. Mai com avui he estat tant convençut que la independència del nostre país és inevitable, malgrat que som plenament conscients, com sempre recorda l’amic Romeva, que el camí no serà ràpid ni fàcil.

Em sento honorat pel vostre suport i absolutament orgullós de poder continuar dirigint, conjuntament amb la Marta Rovira i un gran equip, aquest partit amb 88 anys de lluita honesta i incansable per la República Catalana. Perquè entenem que l’organització és una eina, només una eina, al servei del país i la causa de la llibertat, i estem fermament convençuts que com més forta sigui Esquerra Republicana més fort serà el projecte comú que representem de República Catalana, de justícia social, de progrés econòmic, i de drets i llibertats.

M'agradaria destacar molt especialment també l'alta participació registrada en aquest procés electoral intern. Els republicans estimem les urnes i com sempre diu la Marta Rovira, quan hi ha urnes ens hi tirem de cap. Sabem que la democràcia i la força dels vots és la nostra fortalesa i no hi renunciarem mai. Aquesta vegada, a més, hem volgut fer un pas més cap a la modernitat apostant pel vot electrònic com a eina i en fem una molt bona valoració.

No desapareixerem, no ens cansarem i no ens aturarem mai. Perquè estem convençuts que si persistim, guanyarem
Oriol Junqueras President d'Esquerra Republicana

Ara, iniciarem la segona fase d’aquest Congrés Nacional que ha de concloure amb la ponència estratègica dels propers anys. Un procés, però, que es veurà alterat per la nova convocatòria electoral espanyola. Just en aquestes hores que us escric, ens assabentem que ens aboquen a unes noves eleccions. L’arrogància, la irresponsabilitat i, sobretot, la immaduresa democràtica del sistema polític espanyol ens porten cap a aquesta repetició electoral. Ningú com Esquerra Republicana ha demostrat la fermesa i la coherència al mateix temps. Malgrat la repressió, continuem estenent la mà al diàleg, perquè sabem que és necessari trobar una sortida democràtica al conflicte entre l’Estat i Catalunya que doni resposta als nostres objectius legítims.

En aquest sentit, els darrers dies, he pogut conversar i intercanviar-me missatges amb la Marta Rovira, el Pere Aragonès i la Marta Vilalta i us vull anunciar que em poso a disposició del partit, de la ciutadania i de la causa de la llibertat, per poder tornar a encapçalar la candidatura d’Esquerra Republicana al Congrés dels Diputats. I ho faig acompanyat una vegada més de l'amic Raül Romeva que es torna a posar al servei del país per encapçalar la candidatura d'Esquerra al Senat. Han de saber que combatrem la repressió fins al final. No desapareixerem, no ens cansarem i no ens aturarem mai. Perquè estem convençuts que si persistim, guanyarem.

Fins a la victòria, sempre!