Oriol Junqueras intervé al Consell Nacional
Oriol Junqueras intervé al Consell Nacional

El president d'Esquerra Republicana ha intervingut al Consell Nacional del partit i ha destacat la feina feta els últims anys "pel benestar de la ciutadania i per millorar-ne el seu dia a dia"

"La feina feta aquests últims anys en matèria antirepressiva ens ha permès donar l'amnistia per descomptada i això, a la vegada, ha permès a Esquerra Republicana poder treballar pel dia a dia de la ciutadania del nostre país". Oriol Junqueras ha volgut deixar clar que Esquerra Republicana ha compaginat la lluita antirepressiva i pels drets i llibertats del país amb la millora del benestar dels catalans i les catalanes. Tot i això, no n'hi ha prou:

Estem convençuts que ser una república, que ser un estat independent, ens donaria més eines per millorar la vida de tots i cadascun dels nostres ciutadans. I per això no podem renunciar a lluitar per un referèndum d'autodeterminació de la mateixa manera que hem lluitat i lluitem exitosament també contra la repressió
Oriol Junqueras

De fet, el president d'Esquerra Republicana ha llistat tot un seguit de dades econòmiques que conviden a l'optimisme i que són fruit de la feina de la gent d'Esquerra els últims anys. Per exemple, l'increment del salari mínim, l'increment de les pensions, la reducció de l'endeutament de la Generalitat i del pagament d'interessos per aquest deute. "Tot plegat ha fet estalviar a la Generalitat uns 1350 milions d'euros que hem pogut posar al servei de la societat, del país, dels serveis públics, de les escoles, els hospitals i del conjunt del teixit productiu".

Junqueras també ha recordat que simultàniament el partit "ha negociat una llei d'amnistia i ha lluitat contra la repressió per treure els que estaven a la presó, per reformar el Codi Penal, per eliminar el delicte de sedició i per eliminar les eines repressives que l'estat ha utilitzat en contra de tots nosaltres i en contra del nostre país".

🎥 [VÍDEO] Oriol @junqueras: "No renunciem a lluitar per un referèndum d'autodeterminació🗳️, de la mateixa manera que hem lluitat i lluitem exitosament✊, també, contra la repressió" pic.twitter.com/jG6RXvdZ6t
— Esquerra Republicana (@Esquerra_ERC) December 2, 2023