Oriol Junqueras intervé davant del Consell Nacional
Oriol Junqueras intervé davant del Consell Nacional

El president dels republicans ha llançat un missatge al govern espanyol: “Encara queda molt camí a fer si volen que Esquerra Republicana doni suport als pressupostos de l’Estat”

El president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, s’ha adreçat al Consell Nacional del partit el dia que es compleixen quatre anys del camí de presó, exili, i repressió, amb una emotiva menció a totes les persones que han patit i segueixen patint la repressió de l’Estat. En aquesta menció, Junqueras, ha destacat l’orgull de ser membre d’una organització com Esquerra Republicana perquè “davant de qualsevol acte de repressió estem obligats a exercir la nostra solidaritat i no volem ni ens podem permetre el luxe de deixar cap independentista sol, estem al costat de tots i cadascun d’ells, sense excepció”.

Junqueras ha reiterat que aquesta solidaritat és més necessària que mai després que ha quedat constatat que “un mal anomenat Tribunal, el de Cuentas, un òrgan polític, nomenat políticament, i que compleix la funció que li encomana el partit que el nomena intentant embargar la casa dels nostres fills”.

El president d’Esquerra Republicana ha assegurat que tothom hauria de ser conscient de la magnitud de “la repressió que afronta l’independentisme i que és directament proporcional a l’amenaça democràtica que representem per a ells. Tothom hauria de ser conscient i estar preparat com ho estem nosaltres”, ha afegit.

Junqueras ha reiterat un cop més que “el nostre compromís amb la independència és insubornable i només hi ha un camí per assolir-la: ser cada vegada més i ser cada vegada més forts”. El president d’Esquerra Republicana ha explicat que aquesta fortalesa també es demostra sent capaços d’afrontar la repressió amb què l’Estat intenta aturar el moviment independentista. “No ens enfonsaran. Amb la mateixa força que hem afrontat la presó i que afronten molts dels nostres a l’exili, amb aquesta mateixa força treballem i treballarem per fer de Catalunya un país independent”, ha reblat.

Amb la mateixa força que afrontem la repressió, treballem i treballarem per fer de Catalunya un país independent
Oriol Junqueras President d'Esquerra Republicana
  Junqueras: “Responem i respondrem a la repressió amb solidaritat, no deixarem cap independentista sol”

Encara queda molt camí per un suport republicà als Pressupostos Generals de l’Estat

Oriol Junqueras, ha advertit el govern espanyol que “en aquests moments encara queda molt camí a fer si volen que Esquerra Republicana doni suport als pressupostos de l’Estat”. Junqueras ha explicat que el govern espanyol hauria d'haver après que si vol aprovar uns pressupostos haurien de ser uns bons comptes pel conjunt de la ciutadania i a més la condició indispensable és que es compleixin. “De res serveixen promeses i declaracions d'inversions que mai no arriben”, i també haurien d’haver après que “no es pas la primera vegada que ens veiem obligats a tombar un pressupostos perquè no són bons per a la ciutadania”.

Junqueras a més ha posat èmfasi en el fet que “no donem suport als pressupostos de cap formació política en concret, ni de cap govern en concret, donem suport i aprovem aquells pressupostos que siguin bons per a la societat i ara queda molt camí per recórrer per fer possible el nostre suport”, ha conclòs el president dels republicans.

Amb tot, el Consell Nacional dels republicans, celebrat a Barcelona, ha aprovat una proposta de resolució en contra de la proposta d'AENA d'ampliar la tercera pista de l'aeroport afectant l'espai protegit de la Ricarda del Delta del Llobregat. El text també exigeix el traspàs de gestions dels aeroports, infraestructures estratègiques bàsiques, per poder fer una gestió de proximitat i des del coneixement territorial i, entre d’altres, demana al govern espanyol una política ambiental valenta, implantant l'impost sobre les emissions de carboni per taxar els combustibles més contaminants.

Per últim, el Consell Nacional també ha aprovat el projecte d’Agenda 2030, que els republicans presentaran els propers dies.