Oriol Junqueras, Carme Forcadell, Raül Romeva i Dolors Bassa es retroben amb Marta Rovira a Ginebra després de gairebé 4 anys

El president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, la presidenta Carme Forcadell, el vicesecretari general de prospectiva i agenda 2030, Raül Romeva, i la consellera Dolors Bassa s’han retrobat amb la secretària general d’Esquerra Republicana, Marta Rovira, aquesta tarda a Ginebra després de gairebé 4 anys forçosament separats per la presó i l’exili.

Junqueras, Rovira, Forcadell, Romeva i Bassa han aprofitat la trobada per denunciar la repressió que encara pateix el moviment independentista amb més de 3.000 persones represaliades, entre elles Marta Rovira, exiliada a Suïssa des del març de 2018. Tots ells han recordat que la retrobada que esperen que es produeixi ben aviat és a Catalunya, amb la llibertat de totes les persones exiliades. “La repressió continua malgrat tot, malgrat que la presó indigna i injusta s’ha acabat, tenim el Tribunal de Cuentas a la cantonada demanant unes fiances arbitràries i injustes”, ha assegurat Rovira.

En aquest sentit, els republicans han reivindicat que l’amnistia és l’única solució política “per acabar amb totes les causes contra l’independentisme, unes causes que son una persecució política”, ha afegit Rovira. Per la seva banda, Oriol Junqueras ha afirmat que “l’amnistia i la independència no només son un dret, son un deure. Lluitarem per l’amnistia, per acabar amb tota la repressió, i per un referèndum per fer possible la República catalana”.

Amb tot, Junqueras, Rovira, Forcadell, Romeva i Bassa han aprofitat el retrobament a Ginebra per fer una jornada de treball on han parlat sobre el futur més immediat tant del partit com el país. Per últim, tots cinc han pogut coincidir amb Anna Gabriel, també exiliada a Ginebra.