Aragonès, Vilalta, Sans i Cañigueral encapçalaran les llistes de Barcelona, Lleida, Tarragona i Girona, respectivament. MARC PUIG.
Aragonès, Vilalta, Sans i Cañigueral encapçalaran les llistes de Barcelona, Lleida, Tarragona i Girona, respectivament. MARC PUIG.

Jové, Driouech i Wagensberg repeteixen a la candidatura per Barcelona; i Albert Salvadó, Pepe Vidal i Jordi Viñas són els números 2 de Raquel Sans, Marta Vilalta i Laia Cañigueral

El Consell Nacional d'Esquerra Republicana ha aprovat aquests dimarts les llistes per a les eleccions del 12 de maig al Parlament, després que ho avalessin la comissió de llistes i l'executiva del partit. Unes llistes que, un cop més, incorporen sensibilitats i perfils diferents per assemblar-se a la Catalunya sencera.

Així doncs, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la vicepresidenta, Laura Vilagrà, encapçalen la candidatura per Barcelona per revalidar la feina feta del Govern. Els acompanya com a número 3 el fins ara president del grup parlamentari, Josep Maria Jové, pendent de judici per l'1-O. De número 4, repetirà la fins ara també diputada Najat Driouech. També es torna a presentar Ruben Wagensberg, activista pels drets humans, diputat i secretari quart a la Mesa perseguit injustament per terrorisme, i que és a Suïssa buscant assessorament legal. Wagensberg va de número 9 a la llista.

Aragonès ha reivindicat aquest dimarts l'equip republicà com el millor per afrontar les eleccions del 12 de maig per continuar liderant el país. Tal com ha dit el president i candidat dels republicans, aquest projecte "va molt més enlllà d'Esquerra Republicana i recull valors i trajectòries per sumar més". Així, Pere Aragonès ha destacat la "diversitat" de l'equip d'Esquerra, "com ho és també la nostra societat", ha afegit.

A la llista per Barcelona, s'hi incorporen quatre dels consellers del Govern Aragonès: Joan Ignasi Elena, Ester Capella, Carles Campuzano i Tània Verge que s'han unit al projecte republicà provinents de trajectòries polítiques diferents, aniran de 5, 6, 7 i 8 a la llista per Barcelona respectivament. També hi serà Yasmina Sánchez Oussedik al número 18, fruit de l'acord entre Esquerra i Comunistes. La representant de Jovent Republicà, Mar Besses, serà la número 10. Simbòlicament, tancaran la candidatura per Barcelona Ernest Maragall i el conseller Joaquim Nadal per Girona.

  Esquerra Republicana aprova les llistes per les eleccions del 12M, amb el president Aragonès i la vicepresidenta Vilagrà al capdavant

Precisament a la candidatura per Girona, Jordi Viñas farà de segon a Laia Cañigueral; i els acompanyaran Anna Torrentà i Jordi Orobitg com a 3 i 4 de la llista.

A la candidatura per Tarragona, Albert Salvadó és el número 2 de Raquel Sans. El número 3 l'ocuparà Irene Aragonès, i la quarta posició a la llista tarragonina serà Carles Castillo. Tanca la llista de Tarragona, Montserrat Palau, professora de la Universitat Rovira i Virgili i exdiputada per Junts pel Sí.

A la candidatura per Lleida, Marta Vilalta encapçala una llista amb Josep (Pepe) Vidal de número 2; Montse Bergés anirà com a número 3; i Albert Turull, en quarta posició. Tanca la llista per Lleida Carme Vidal, comissària de l'any Vallverdú.