10 coses que potser no sabies de Marta Vilalta

Descobreix algunes curiositats de la candidata d’Esquerra Republicana per Lleida a les eleccions del 14F

Marta Vilalta és secretària general adjunta i portaveu d’Esquerra Republicana. Va néixer a Torregrossa (Pla d’Urgell), té 36 anys, és periodista i diputada al Parlament de Catalunya. Però què en sabem de les seves aficions? En aquest article donem a conèixer la vessant més personal i, potser, més desconeguda de la número 1 per Lleida a les eleccions del proper 14 de febrer.

1. El patinatge és la seva gran passió. La vida de la Marta Vilalta ha anat sempre lligada al patinatge artístic i és que als 5 anys ja corria sobre rodes. Amb el grup Xou de Torregrossa han portat els patins ben lluny, “vam quedar subcampiones en un campionat internacional a Itàlia el 2014 i terceres en un trofeu europeu a França el 2015”, explica.

2. Als 13 anys va ser escollida com una de les millors esportistes del Pla d’Urgell i no pas pels patins, sinó pels escacs. La portaveu republicana va jugar de forma intensiva des dels 5 als 18 anys participant en diferents tornejos, “en vaig guanyar a nivell provincial”, confessa.

3. Prové d’una família de pagesos que sempre s’ha dedicat a la terra, ella també: “Em vaig passar gairebé tots els estius anant a collir pomes i peres”, detalla.

  10 coses que potser no sabies de Marta Vilalta

4. De ben jove ja es va implicar en política. Va començar a militar a les Joventuts d’Esquerra Republicana al 2004 i va arribar a ser la portaveu de les JERC a Ponent. El 2012 va ser escollida diputada al Parlament com a representant de les joventuts.

5. La seva joventut també va estar marcada per la música. Va estudiar molts anys solfeig i toca el piano i la guitarra, tot i que reconeix que ara ho té “bastant rovellat”. El seu grup preferit són Els Pets, “perquè parlen de les petites coses de la vida”.

6. És aficionada, sòcia i penyista del Barça. Sempre que pot veu els partits i ha presenciat en directe algunes de les finals més importants de la història del club, com la final de la Champions del 2009 a Roma on el Futbol Club Barcelona no només va guanyar per tercer cop la Copa d’Europa, sinó que va aconseguir el triplet per primera vegada a la història. Marta Vilalta també ha deixat petja en aquest aspecte. Va ajudar a reactivar la Penya Barcelonista Som i Serem de Torregrossa i en va ser la primera dona de la junta, “ara per sort ja som més”, afirma.

7. Com a lleidatana orgullosa, li encanten els caragols ja siguin a la llauna o a la cassola, “m’agraden cuinats de totes les maneres”, assegura.

8. Sempre ha estat una bona estudiant, va guanyar un concurs de llengua catalana a nivell nacional quan cursava segon d’ESO; al batxillerat va treure matrícula d’honor i a la universitat va tenir la sort de tenir Oriol Junqueras com a professor. Recentment, ha fet un màster en direcció pública.

9. Ha escrit un llibre. Just abans de ser portaveu d’Esquerra Republicana, el març de 2018, va publicar el llibre ‘La centralitat, en joc’, una conversa amb cinc veus representatives de partits polítics sobre la recerca de l’hegemonia a Catalunya.

10. A l’onzena legislatura va ser nomenada directora general de Joventut. “Va ser un honor formar part del Govern, i poder reimpulsar les polítiques de joventut, reforçar els professionals i potenciar la xarxa nacional d'emancipació juvenil”, recorda.