Sabrià i Vilalta, a la roda de premsa d'aquest dilluns / ACN
Sabrià i Vilalta, a la roda de premsa d'aquest dilluns / ACN

El partit es reorganitza per fer front a aquests moments difícils amb gent jove, preparada i de fermes conviccions

Sergi Sabrià deixa de ser el portaveu nacional del partit i passa el testimoni a Marta Vilalta. Sabrià, que seguirà al capdavant del grup parlamentari d'Esquerra Republicana al Parlament i com a vicesecretari general de l'àrea d'Imatge i Comunicació, ha explicat que malgrat totes les dificultats que estem patint, Esquerra Republicana està forta i es reorganitza per fer front a aquests moments difícils amb gent jove, preparada i de fermes conviccions com és el cas de Marta Vilalta, la nova portaveu, i de Pere Aragonès, adjunt a la presidència del partit.

Aragonès i Vilalta tenen perfils similars, amb una trajectòria extensa des de la seva militància a les JERC, una autèntica escola de militància política i de compromís amb el país de la qual han sorgit molts dels actuals càrrecs orgànics del partit.

Vilalta, una carrera lligada a l'àmbit comunicatiu

Nascuda a Torregrossa (Pla d'Urgell, Lleida) el 1984 i lligada al seu territori per compromís polític i pel seu vincle amb el món cívic i associatiu, entre els quals destaca la participació al grup de show “Metralletes” del Club Esportiu Patí Torregrossa. Actualment és la directora general de Joventut de la Generalitat.

La seva trajectòria acadèmica i laboral van de la mà amb el seu compromís polític. Llicenciada en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), amb estudis de Ciències Polítiques i de l'Administració per la UOC, i actualment cursant un Màster de Direcció Pública a l'Escola d'Administració Pública de Catalunya. Ha exercit de periodista en pràctiques a diversos mitjans. Va treballar de cap de premsa de la Federació d'ERC de Lleida durant dos anys, i a l'Oficina de Comunicació del departament de Governació i Relacions Institucionals.

Militant de les JERC i d'ERC des de la primavera del 2004. A les JERC ha estat portaveu de les JERC-Ponent entre el 2007 i el 2009 i va exercir de secretària de comunicació de les JERC a nivell nacional. És consellera nacional d'Esquerra i membre de l'executiva comarcal d'ERC del Pla d'Urgell. L'any 2011 també va ser secretària de comunicació regional d'Esquerra de Lleida. Ha estat diputada la Parlament la X i la XI Legislatura ocupant diferents responsabilitats: membre de la comissió d'Ensenyament, membre de la comissió de Joventut, membre de la comissió d'Acció Exterior, UE i Cooperació, membre de la comissió de Polítiques de Lluita contra la Desocupació, membre del Consell Assessor del Parlament sobre Ciència i Tecnologia i coordinadora de l'intergrup pel Sàhara.