El vicepresident, Pere Aragonès, al Parlament de Catalunya
El vicepresident, Pere Aragonès, al Parlament de Catalunya

L’executiu també reforçarà el pressupost del departament de Salut amb 300 milions d’euros

El Govern de la Generalitat ha aprovat un nou paquet d’ajudes per pal·liar els efectes de les mesures de contenció del coronavirus per als sectors més afectats, especialment el sector de la restauració i d’estètica i bellesa.

Per una banda, el Govern habilitarà una línia d’ajudes directes per a autònoms i pimes de l’àmbit de la restauració i l’àmbit d’estètica i bellesa que vegin reduïda la seva facturació pel tancament d’activitat. Aquesta mesura té una dotació incial de 40 milions d’euros, i l’import màxim concedit per cada beneficiari serà de 1.500 euros.

Per altra banda, el Govern també activarà una línia de préstecs per afavorir la liquiditat de restaurants i petits comerços. La dotació de la mesura és de 20 milions d’euros - amb préstecs de fins a 15.000€ -, a través d’Avalis Catalunya i l’ICF.

A més, el Govern reforçarà el pressupost del departament de Salut amb 300 milions d’euros. Aquesta dotació es destinarà a pal·liar els efectes de la segona onada de la pandèmia, com la contractació de nou personal per millorar el seguiment de les cadenes de contagi i el reforç a l’atenció primària.

El Govern també incrementarà els pressupostos de la Generalitat per al 2020 en 420 milions d’euros, dels quals se’n destinaran fins a 26 milions a habitatge, fins a 20 milions a polítiques en matèria de protecció social, 13 milions en matèria d’indústria i promoció econòmica, i fins a 13 milions a cultura.

Finalment, el Govern destinarà 141 milions d’euros a un Pla de Xoc Social i Reactivació Econòmica, que impactarà en àmbits com la Renda Garantida de la Ciutadania o formació per als joves.

Etiquetes