Junqueras: 'Presentar-me a Europa és la millor manera de denunciar el retrocés democràtic i la repressió de l'Estat espanyol'

Carta d'Oriol Junqueras a la militància en què anuncia la seva intenció de ser el candidat d'Esquerra Republicana a les eleccions europees de maig de 2019

Benvolguts i benvolgudes,

Som a les portes de l’1-O, el dia que ho va canviar tot, el dia que el poble i les institucions van fer possible conjuntament el referèndum d’autodeterminació que ens havien dit que seria impossible, el dia que va mostrar a Europa i al món una de les pitjors cares d’aquest Estat. L’1-O va ser una victòria aclaparadora, igual que el 3-O, i ara cal seguir treballant per continuar guanyant i defensant els drets i les llibertats de Catalunya i de tots els seus ciutadans.

Porto gairebé 11 mesos a la presó i continuo absolutament orgullós del que va fer el nostre poble aquell dia. Fer un referèndum no és cap delicte, voler un canvi polític per al meu país i posar la decisió en mans dels seus ciutadans no és cap delicte. I la repressió, evidentment, no és cap solució.

Vull continuar lluitant, com ho he fet sempre, per la llibertat del meu país. Vull defensar els meus drets polítics i els de tots els represaliats, que és allò que ens volen arrabassar, i per això he decidit presentar-me a les eleccions europees, és la millor manera de no fer efectiva la repressió que ens volen imposar. Presentar-me a Europa és la millor manera de denunciar el retrocés democràtic i la repressió de l'Estat espanyol. Després de reflexionar-ho personalment i compartir-ho amb els companys que estan patint la repressió, em sento amb força i coratge per encapçalar la candidatura d’Esquerra Republicana a les eleccions europees de maig de 2019, sempre que així ho consideri el partit.

Podem tornar a guanyar a la repressió amb la nostra millor arma: la democràcia. I estem disposats a donar-ho tot per defensar la democràcia, els drets civils i polítics i la sobirania del poble de Catalunya

Podem tornar a guanyar a la repressió amb la nostra millor arma: la democràcia. No podem permetre que ens intentin apartar, que ens vulguin deixar sense veu, i a cada nova oportunitat, hem de demostrar que seguim determinats, que som majoria i estem disposats a donar-ho tot per defensar la democràcia, els drets civils i polítics i la sobirania del poble de Catalunya.

Internacionalitzar la causa de la llibertat, de Catalunya, i denunciar la causa general contra l’independentisme, que ha esdevingut una causa general contra la democràcia, és avui més necessari que mai. Defensar el dret a votar com va succeir l’1 d’octubre i denunciar un judici que no serà just, és avui imprescindible. Mostrar a Europa les debilitats i les vergonyes del regne espanyol és avui més important que mai.

Gràcies per la confiança. Sempre ha estat un honor assumir responsabilitats. I en aquests moments, més que mai.

Gràcies a totes i tots!
Sempre endavant, fins a la victòria, sempre.

I recordeu: Som el fruit de moltes de derrotes i la llavor de totes les victòries!

Oriol Junqueras
Lledoners, 29 de setembre de 2018

Etiquetes