Pere Aragonès, en 10 frases: 'Presento la meva candidatura a la presidència de la Generalitat per culminar la independència de Catalunya'

Recopilem les frases més destacades del discurs d’investidura del candidat d’Esquerra Republicana a la Presidència de la Generalitat, Pere Aragonès, avui, en la primera sessió del debat d’investidura al Parlament de Catalunya:

  1. No tinc cap dubte que avui Catalunya necessita una sacsejada. Necessita obrir una nova etapa amb quatre transformacions inajornables i que seran les quatre banderes de la nova Generalitat republicana: la bandera social, la feminista, la verda i la democràtica.
  2. Hem de construir nous consensos i hem donat forma a un bon acord que ens assegura un govern fort, cohesionat i amb totes les energies renovades per fer front a les grans transformacions que hem d’impulsar com a país. Aquesta nova Generalitat republicana estic convençut que millorarà el prestigi de la institució. Que enfortirà la confiança de la ciutadania. És el meu principal compromís.
  3. Per primera vegada en el que portem de segle, Catalunya tindrà un president alhora independentista i d’esquerres. D’esquerres i independentista. Per això em comprometo a governar donant resposta a l’àmplia majoria de progrés que hi ha en aquest Parlament. A governar el país donant resposta a l’àmplia majoria a favor de l’amnistia i l’autodeterminació.
  4. He parlat molt i parlaré molt de la nova Generalitat republicana. I ho faig perquè els valors republicans determinen la meva manera de fer i marcaran la nova etapa que iniciarà la principal institució del país. Perquè ens cal una nova manera de governar. Àgil. Creativa. Disruptiva. Propera. Eficaç. Capaç d’aprofitar tot el talent del país i posar-lo al servei del conjunt de la ciutadania.
  5. La nova Generalitat republicana es compromet a impulsar de forma immediata un pla de rescat social dotat amb 700 milions d’euros. A continuar ajudant econòmicament a les petites i mitjanes empreses i als professionals autònoms més afectats per la crisi de la covid. A reforçar l’estat del benestar amb la gratuïtat de l’educació de 0 a 3 anys. A impulsar un pla de salut mental i emocional i a transformar tot el sistema d’atenció social i de cures.
  6. Cal alçar el cap i tornar a mirar-nos els ulls per superar el bloqueig actual. Vencent la repressió. Recuperant la iniciativa. Amb el lideratge de la Generalitat i amb la força que ens ha donat el 52% de vots independentistes per avançar de nou cap a l’amnistia i l’autodeterminació. Per avançar de nou, amb pas ferm i tota la convicció, cap a la República catalana.
  7. Impulsarem l’Acord Nacional per a l’Autodeterminació i l’Amnistia. Per fer evident l’amplíssima majoria social que sap que la resolució del conflicte amb l’Estat passa per la llibertat dels presos i exiliats i passa pel lliure exercici del dret a l’autodeterminació.
  8. Vull ser president de la Generalitat per culminar la independència de Catalunya. Per fer inevitable l'amnistia i per exercir amb total llibertat el dret a l'autodeterminació. Governant per tota la ciutadania. Governant pel país sencer.
  9. Avui obrim un nou temps. Des de la presidència de la Generalitat liderarem la reconstrucció social i econòmica de país i liderarem la lluita per l’amnistia i l’autodeterminació. Amb una mà vencerem la covid que tanta gent s’ha emportat i traurem el país de la crisi i amb l’altra avançarem cap a la República catalana.
  10. Els faig una proposta de futur, una proposta transformadora i els demano que em facin confiança com a primer dels servidors públics i que m’ajudin a impulsar la sacsejada que el país necessita. Fem-ho per tota la feina que han fet les nostres mares i els nostres pares. Fem-ho pels nostres avis i les nostres àvies. Però, sobretot, fem-ho per com estimem els nostres fills i les nostres filles.

Podeu llegir el discurs complet de Pere Aragonès aquí: