Pere Aragonès al Consell Nacional d'Esquerra Republicana del passat 7 de novembre / Marc Puig
Pere Aragonès al Consell Nacional d'Esquerra Republicana del passat 7 de novembre / Marc Puig

Els republicans proclamen oficialment les persones candidates a les quatre demarcacions després de validar els avals d'Aragonès, Vilalta, Jordà i Sans i no presentar-se més candidatures

La Comissió de Garanties d’Esquerra Republicana ha verificat les signatures que avalen Pere Aragonès com a candidat d'Esquerra Republicana en les properes eleccions al Parlament de Catalunya per la demarcació de Barcelona. I ho fa, a més, amb rècord d'avals al partit.

També han quedat validades les signatures per Marta Vilalta, Teresa Jordà i Raquel Sans com a candidates de Lleida, Girona i Tarragona, respectivament, per a les eleccions del 14 de febrer.

Ja queden definides, doncs, quines són les quatre persones candidates d'Esquerra Republicana a les quatre demarcacions en no haver-se presentat altres candidatures.

El coordinador nacional d'Esquerra, Pere Aragonès, que serà el cap de cartell dels republicans, ha aconseguit 2.343 signatures d’aval vàlides, que representen un rècord en la història del partit —superen les 2.105 signatures aconseguides per Oriol Junqueras a les eleccions europees del 2019.

Raquel Sans, per la seva banda, ha aconseguit 341 avals vàlids per Tarragona; Marta Vilalta, 225 per Lleida; i Teresa Jordà, 284, a Girona. En tots els casos, s’ha aconseguit el suport de més del 10% de les persones militants a la federació en qüestió.

A partir d’ara, el procés electoral continua en marxa per triar els membres que hauran d'integrar el conjunt de la llista electoral dels republicans, que haurà de ser ratificada el 12 de desembre pel Consell Nacional de la formació.