Esquerra Republicana, Junts, la CUP i ECP volen que el Parlament reconegui l'Administració Autònoma del Nord i Est de Síria

Els quatre grups parlamentaris volen dur-ho a debat a partir del setembre

Els grups parlamentaris d'Esquerra Republicana, Junts, la CUP-UNCPG i En Comú Podem han registrat conjuntament aquest dilluns una proposta de resolució per tal que el Parlament reconegui l'Administració Autònoma del Nord i Est de Síria com a subjecte polític per tal d'iniciar-hi relacions institucionals des de Catalunya.

La proposta de resolució, que s'ha registrat per debatre's a partir del següent període de sessions, planteja fer valdre el sistema democràtic que s'impulsa en aquesta regió de l'Orient Mitjà i fer una crida per impulsar una xarxa de solidaritat per reconstruir-ho no només materialment sinó també amb l'acollida de persones refugiades a Catalunya.

La iniciativa, que per part d'Esquerra Republicana signa el diputat Ruben Wagensberg, s'ha registrat després del viatge d'una delegació catalana al nord-est de Síria per conèixer-ho de primera mà i establir ponts de cooperació. I s'emmarca tot plegat en una campanya per recollir suports internacionals en diverses cambres legislatives. Amb el document registrat aquest dilluns, el Parlament de Catalunya és un dels primers a fer un primer pas endavant en el reconeixement públic de l'Administració Autonòma del Nord i Est de Síria.