Esquerra Republicana busca enfortir-se després de la formació de la nova Generalitat republicana amb la mirada posada en les eleccions municipals del 2023

El Consell Nacional dels republicans haurà de ratificar la nova Executiva del partit el proper 19 de juny

Esquerra Republicana encara la renovació de l’Executiva després de la constitució de la nova Generalitat republicana. El partit enforteix, així, el seu equip directiu amb la mirada posada en les eleccions municipals del 2023. La proposta haurà de ser ratificada pel Consell Nacional del partit el proper 19 de juny.

Entre la proposta dels republicans, hi ha la incorporació de l’actual diputada i exconsellera de Salut Alba Vergés com a nova vicesecretària general de Partit Obert, càrrec que fins ara ocupava el republicà Isaac Peraire, nou director de lAgència de Residus de Catalunya. Per la seva banda, l’exregidor de Badalona Oriol Lladó és l’aposta de l’Executiva per rellevar Sergi Sabrià en el càrrec de vicesecretari general de Comunicació i Estratègia. Sabrià ocupa ara el càrrec de director de l’Oficina del President, Pere Aragonès.

Amb la mirada posada a les eleccions municipals de 2023, l’Executiva d’Esquerra proposa una reordenació de l’equip de municipials. Així, es proposa incorporar una Secretaria de coordinació de política supramunicipal, que lideraria l’ex diputada al Congrés, Laia Cañigueral. També es pretén crear la Secretaria de Política Municipal i projectes transversals, que correria a càrrec de la, fins fa poc, delegada del Govern a la Catalunya central, Alba Camps. La Secretaria d’Estratègia Municipal, fins ara liderada per l'exdiputat Marc Sanglas, incorpora la gestió de les grans ciutats en la nova Secretaria de Coordinació Municipal i Ciutats Grans, que encapçalaria Oriol López, regidor de Mollet del Vallès. Sanglas és ara el nou director general de Qualitat Ambiental i Acció Climàtica.

Anna Simó, exmembre de la mesa del Parlament, és la proposta republicana per ser la nova secretària d’Educació, Cultura i Esports, en substitució de l’actual consellera de Cultura, Natàlia Garriga. En aquest cas, Simó s’incorporaria a partir del mes de juliol. El diputat i exconseller d’Afers Socials, Treball i Famílies, Chakir el Homrani, estaria al capdavant de la nova Secretaria de Política de Treball. Així mateix, en la Secretaria de Política Econòmica, encapçalada pel regidor a l’Ajuntament de Barcelona Jordi Castellana, també s’hi proposen canvis amb la incorporació de la coordinació sectorial.

Per fer front a la incessant repressió de l’estat espanyol, l’òrgan directiu d’Esquerra Republicana també preveu incloure una nova Secretaria de Coordinació Estratègica Antirepressiva, que lideraria Cristina Gómez, actual secretària de Coordinació Municipal.

Finalment, la Secretaria de Transició Ecològica, liderada per Sílvia Casola, modificaria el nom, ja que incorporaria el concepte d’Habitatge, una prioritat en l’acció política dels republicans.

Aquesta proposta d’ampliació és possible gràcies a la modificació dels estatuts de l’últim Congrés Nacional, que permet a l’Executiva passar de 22 a 26 membres i seguir enfortint l’organització.

Etiquetes