Bosch, Maragall, Díaz i Solé el reivindiquen i en reclamen la llibertat

12 de març. És l’aniversari d’en Raül Romeva; en fa 48. És un aniversari lluny de la família, dels amics, de Sant Cugat. Des de fa setmanes els presos polítics són a la presó de Soto del Real, i l’aniversari d’en Raül arriba amb el judici a la democràcia en marxa al Tribunal Suprem, a Madrid.

386 dies pres, 5 setmanes de judici i avui celebrem que compleixes un any més; sabies que el camí no era fàcil perquè els somnis col·lectius mai ho són; així i tot vas decidir emprendre’l”. Són paraules de la Diana Riba, parella d’en Raül i número 2 d’ERC a les eleccions europees. Riba l’ha felicitat des de la distància i amb el desig compartit de “fer realitat els somnis”. “Junts recorrerem aquest camí”, ha escrit.

També s’han dirigit a Romeva Alfred Bosch i Ernest Maragall, que van agafar el relleu a qui va ser al capdavant de la conselleria d’Exteriors. “Els has de celebrar aquí”, ha reclamat Bosch, que lidera ara el departament. “Et comprovem fort i ferm com sempre; veiem com suporteu aquesta sala dels horrors que és el Suprem i cada cop veiem més clar fins a quin punt com esteu guanyant per nosaltres, per tots plegats”, li ha agraït Maragall, candidat a l’alcaldia de Barcelona.

Que el proper aniversari el celebris en llibertat
Jordi Solé Eurodiputat d'Esquerra

Són moltes, però, les veus que han enviat missatges sota l’etiqueta #AniversariRomeva. També la diputada al Parlament Jenn Díaz, que ha reivindicat un cop més “la mà estesa i el cap alt” que sempre defensa Romeva: “Avui que no podem ser amb tu, ens queda portar la teva veu arreu del país”. I per Díaz, una de les millors maneres de fer-ho és amb el llibre ‘Esperança i llibertat’, que ha escrit Romeva, a les mans. “Reivindicar-te; és el que mereixes pel preu personal i col·lectiu que estàs pagant amb aquesta presó i aquest judici fals”, ha resolt Díaz.


I des d’Estrasburg, també l’eurodiputat Jordi Solé ha refermat el seu compromís en defensa de la democràcia, contra la repressió i contra “la doble moral de la UE”. En denunciar el seu empresonament injust, Solé ha recordat a Romeva que els presos polítics i els exiliats no estan sols. “Que el proper aniversari el celebris en llibertat”, li ha desitjat.