Marta Vilalta en roda de premsa / Marc Puig
Marta Vilalta en roda de premsa / Marc Puig

Els republicans han escollit amb un 94,6% de vots rebutjar la investidura de Pedro Sánchez si prèviament no hi ha un acord per abordar el conflicte polític amb l'Estat a través d'una mesa de negociació

La militància d’Esquerra Republicana força al PSOE a negociar si no vol una investidura fallida. Una majoria amplíssima dels republicans ha dit no a la investidura de Pedro Sánchez si no hi ha una mesa de negociació. En concret, el 94,6% han votat sí a la pregunta “Estàs d'acord a rebutjar la investidura de Pedro Sánchez si prèviament no hi ha un acord per abordar el conflicte polític amb l'Estat a través d'una mesa de negociació?”; i un 5,4% ha votat no.

La participació de la consulta electrònica ha sigut d’un 70%, 5.953 persones de les 8.500 amb dret a vot.

La secretària general adjunta i portaveu d’Esquerra Republicana, Marta Vilalta, ha destacat que la “militància d’Esquerra Republicana ha parlat clar: diu no a la investidura de Pedro Sánchez amb les condicions actuals i sí a una Mesa de negociació”. Vilalta ha afirmat que “avui som més forts que mai per forçar l’Estat a seure a negociar i aquest és el missatge que envia avui la militància d’Esquerra Republicana al PSOE i a Podemos”.

Amb els resultats finals de la consulta, la portaveu dels republicans ha reiterat que “la decisió està en mans del PSOE, si vol alguna cosa dels republicans ha de moure fitxa, si no obtindrà un no”.

“Mesa de negociació o investidura fallida”

En aquesta jornada, la militància d’Esquerra Republicana ha avalat la posició del partit a forçar i exigir una mesa de negociació al PSOE sense condicions, on es pugui parlar de l’autodeterminació, l’amnistia, els drets, les llibertats i amb garanties de compliment.

Els republicans han deixat clar que aquest és el primer pas per trobar una solució democràtica del conflicte entre Catalunya i l’Estat espanyol i que ara “és el PSOE qui ha de prendre una decisió: mesa de negociació o investidura fallida”. Vilalta ha afegit que “no ens fa res obrir camí, perquè sabem que si aconseguim aquesta Mesa de negociació altres formacions se sumaran a l’acord, que avui és l’únic possible".

Etiquetes