Sabrià ratifica que Esquerra votarà no a Iceta: “No hi ha cortesia parlamentària quan decideixes empresonar els teus companys d’escó”

Els republicans confirmen en una reunió al Parlament l’anunci que ja van fer dimecres de la setmana passada quan es va filtrar la possibilitat que el socialista fos el president del Senat

Esquerra Republicana votarà en contra demà al Parlament de Catalunya del nomenament de Miquel Iceta com a senador. Així ho ha anunciat el president del grup parlamentari, Sergi Sabrià, després que els republicans hagin ratificat la decisió en una reunió a la mateixa cambra catalana. “Ho vam dir dimecres passat i ho ratifiquem avui”, ha afirmat Sabrià, que ha carregat contra els socialistes. “Que ningú parli de cortesia perquè avui el no era inevitable. No hi ha cortesia parlamentària que valgui quan decideixes empresonar els teus companys d’escó”, ha sentenciat, contundent, el president del Grup Republicà.

Sabrià ha denunciat que els socialistes no poden prendre decisions i menystenir el Parlament: “Pedro Sánchez no pot prendre una decisió pel Parlament de Catalunya i esperar que aquest simplement ho ratifiqui”, ha afirmat. “El Parlament no és súbdit de ningú. Si volen repartir cadires, que ho facin, però que no esperin que el Parlament de Catalunya els faci la feina, una mica de respecte als diputats i diputades catalans i a les institucions del nostre país”, ha afegit Sabrià.

Sobre els comentaris sobre la cortesia parlamentària, Sabrià també ha volgut ser molt contundent i ha recordat que no som en una situació de normalitat. “Van pensar en la cortesia parlamentària quan van decidir votar el 155? Quan van anar al Tribunal Constitucional amb PP i Cs?”, ha preguntat el president de grup. “Van pensar en la cortesia parlamentària quan no es va dignar ni a mirar els familiars dels presos aquí mateix, al Parlament? Ja responc jo, No. Ni en la cortesia parlamentària ni en la humanitat”, ha etzibat.

Diàleg, sí
El president del grup parlamentari ha reiterat que Esquerra Republicana continua amb la mà estesa pel diàleg, però que no hi serà per avalar xous mediàtics ni xantatges. “Ja els vam avisar, diàleg sí, per la solució política pel conflicte entre Catalunya i l’Estat, sempre hi serem. Per imposar pressupostos amb l’amenaça que vindrà l’extrema dreta, per posar noms a l’aeroport, per fer màrqueting electoral amb un Iceta president del Senat, no compteu amb ERC”, ha explicat. En aquest sentit, ha destacat que Esquerra ja ha fet “caure dos governs espanyols” i ho farà “les vegades que calgui fins que es respecti la democràcia, Catalunya i la seva gent”.

“Avui el no era inevitable, quan respectin Catalunya i les institucions catalanes i quan deixin el màrqueting electoral, quan deixin de negociar a través dels diaris, ens podrem posar a parlar d’una solució política, però així, no”, ha sentenciat Sabrià.

Etiquetes