El TJUE dona la raó a Oriol Junqueras i reconeix la seva immunitat i que hauria d’estar en llibertat

Esquerra Republicana demana l’immediata posada en llibertat del president del partit i la nul·litat del judici a la democràcia

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha sentenciat que el president d’Esquerra Republicana i eurodiputat, Oriol Junqueras, tenia immunitat com a eurodiputat quan va ser elegit eurodiputat del Parlament Europeu. Segons aquesta sentència, el Tribunal Suprem hauria d’haver aixecat la presó provisional al líder republicà per poder assistir a l’Eurocambra.

Les reaccions del partit republicà no s’han fet esperar. El coordinador nacional d’Esquerra Republicana i vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha estat contundent i ha demanat la “llibertat immediata” d'Oriol Junqueras. Aragonès també ha assegurat que “la justícia arriba, triga però arriba, i arriba des d'Europa. La d'avui és una victòria històrica de Junqueras, dels electors i dels ciutadans europeus. S'ha constituït la doctrina Junqueras per garantir els drets dels electors europeus”, ha afirmat.

El coordinador nacional, acompanyat del grup parlamentari republicà, ha reclamat a la justícia espanyola que apliqui la sentència del TJUE i la nul·litat de la sentència del Suprem: "Volem que Junqueras torni a casa, que torni a fer política institucional. L'Oriol torna”.

La d'avui és una victòria històrica de Junqueras, dels electors i dels ciutadans europeus. S'ha constituït la doctrina Junqueras per garantir els drets dels electors europeus
Pere Aragonès Coordinador nacional i vicepresident del Govern
  El TJUE dona la raó a Oriol Junqueras i reconeix la seva immunitat i que hauria d’estar en llibertat

Per la seva banda, l’eurodiputada, Diana Riba, ha afirmat des d’Estrasburg que “Oriol Junqueras té immunitat com tots els altres eurodiputats des del dia que és electe, qui decideix qui és eurodiputat o no en aquesta casa són els ciutadans, no la justícia”. Riba també ha reclamat que "Oriol Junqueras sigui posat en llibertat i pugui ser eurodiputat amb totes les seves garanties com tots els altres eurodiputats".

El diputat al Parlament de Catalunya, Ruben Wagensberg, en una intervenció des del faristol ha assegurat que després de saber-se la sentència del TJUE sobre "la immunitat d’Oriol Junqueras, la justícia arriba. Junqueras ha de ser lliure i demanem la nul·litat de la sentència del judici”, ha afegit.

Diferents dirigents, diputats i senadors d’Esquerra Republicana també han reaccionat a la notícia sobre la immunitat d’Oriol Junqueras amb l’etiqueta #JunquerasImmunity.

Etiquetes