El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, al Parlament de Catalunya / ACN
El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, al Parlament de Catalunya / ACN

El departament considera que la decisió deixa el Govern sense eines per combatre l’atur i atendre empreses i persones treballadores

El departament de Treball, Afers Socials i Famílies recorrerà al Tribunal Constitucional la retallada de 215 milions d'euros que el govern espanyol va fer del fons destinat a Catalunya per a polítiques actives d’ocupació. La mesura suposa una reducció del 55% dels diners del fons, que passen de 388 milions a 173.

El departament considera que aquesta retallada és un "greu error polític", perquè en moments com l’actual, deixa el Govern sense eines per combatre l’atur i atendre empreses i persones treballadores. El departament també subratlla que l’administració competent en matèria d’ajuda a les persones en atur i millora de l’ocupació és la Generalitat, i recorda que, ara més que mai, són necessaris els fons per a la reactivació econòmica.

Treball, Afers Socials i Famílies al·lega que és "enganyós", per a les persones que han fet aportacions al fons, que aquests recursos ara es destinin a una finalitat diferent a la prevista. Concretament, el departament titlla d’"irregular" aquesta "desviació retroactiva", per la qual els recursos que s’havien de destinar a formar treballadors i ajudar empreses a donar resposta a la crisi econòmica, ara se’ls atribueix el govern de l’Estat per disposar-ne amb altres finalitats. A més, el departament denuncia que aquest canvi també "buida de contingut" les competències de la Generalitat i dels agents socials en matèria de polítiques actives d’ocupació.

Etiquetes