Pau Ricomà durant el discurs d'investidura que el feia el nou alcalde de Tarragona / ACN
Pau Ricomà durant el discurs d'investidura que el feia el nou alcalde de Tarragona / ACN

El nou alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, va néixer i créixer a la ciutat i és llicenciat en Història i Geografia. Si bé la política li ha interessat tota la vida, és a l’any 2000 quan entra a militar a Esquerra Republicana, on ha assumit diverses responsabilitats orgàniques.

Després d’anys de governs socialistes, Ricomà té ara l’oportunitat d’impulsar el canvi profund que, com ell mateix defensa, la ciutat tant necessita. “És un repte majúscul”, afirma el flamant nou alcalde, que posa en valor la il·lusió de la gent i de l’equip per fer “una ciutat on tothom hi compti”.

En aquest article donem a conèixer la vessant més personal i desconeguda de l’alcalde de la capital del Camp de Tarragona:

 1. Va néixer a Tarragona el 5 de desembre de 1957 i, actualment, està casat i té dos fills i un nét.
 2. És llicenciat en Història i Geografia i té estudis de Filosofia i Sociologia.
 3. El 1981 va entrar a treballar a Caixa Tarragona, actual Catalunya Caixa, on va ser director de dues oficines, a Salou i a Tarragona.
 4. Fundador del Sindicat d’Empleats de Caixa Tarragona, l’any 1993, quan l’entitat patia una crisi important, va implicar-se molt al Sindicat d’Estalvi de Catalunya.
 5. Va viure de primera mà i en directe el 23F, ja que just en aquella època estava destinat a la caserna general de la “División Acorazada Brunete”, que va esdevenir un dels principals focus de la rebel·lió. D’aquella “llarga nit” recorda especialment com l’eufòria inicial dels oficials va anar decaient mentre l’alegria dels soldats pel fracàs del cop s’anava fent evident.
 6. És un gran aficionat als castells i és membre de la Colla Jove Xiquets de Tarragona des de l’any 1984, de la qual n’ha sigut president en dues etapes.
 7. Es defineix com un nastiquer des del bressol. I és que la vinculació amb el Nàstic és la que li ve més de lluny, sent-ne soci des de ben petit.
 8. També és soci d’altres entitats amb les quals col·labora sempre que pot, com la Reial Societat Arqueològica Tarraconense, d’Intermón-Oxfam, de la Plataforma per la Llengua, d’Òmnium Cultural i de l’ANC.
 9. És el tercer alcalde que surt d’entre les 40 persones de la seva promoció d’Història. Andreu Mayayo i Lluís Miquel Pérez han sigut alcaldes abans que ell, de Montblanc i Reus, respectivament.
 10. És el primer alcalde republicà de Tarragona des de la Segona República, quan primer Joaquim Fort i després Ramon Boronat, Francesc Conde i Jaume Castelló van ocupar el càrrec.

 10 coses que potser no sabies de Pau Ricomà, nou alcalde de Tarragona

Etiquetes