Bassa, Salvador i Granollers, escollits caps de llista d’Esquerra Republicana al Congrés dels Diputats per Girona, Tarragona i Lleida

Els congressos territorials del partit revelen nous noms, que se sumen al tàndem proposat per l’Executiva Nacional de Gabriel Rufián i Teresa Jordà per Barcelona, i que hauran de ser ratificats al Consell Nacional del 16 de juny

Els congressos territorials d’Esquerra Republicana estan escollint els seus candidats per integrar les llistes de cada demarcació a les eleccions espanyoles del 23 de juliol. Així, Montse Bassa ha estat escollida cap de llista per Girona; Jordi Salvador, per Tarragona; i Inés Granollers, per Lleida.

Bassa, que va entrar al Congrés en la darrera legislatura per tal de “plantar cara als carcellers” de la seva germana, ha liderat iniciatives relacionades amb la lluita antirepressiva i també vinculades al món educatiu. Salvador és diputat des de fa set anys i és un referent en la lluita pels drets laborals. I Granollers, que és regidora a l’Ajuntament de Bellpuig i presidenta comarcal de l’Urgell, també torna a repetir com a candidata de la Federació de Lleida, però, aquesta vegada, com a cap de llista.

Són noms que se sumen al tiquet que ja va proposar l’Executiva Nacional per encapçalar la demarcació de Barcelona, format per Gabriel Rufián i Teresa Jordà. Tots ells hauran de ser ratificats al Consell Nacional que l’organització celebrarà el proper divendres 16 de juny, del qual sortiran aprovades les llistes definitives.