Sergi Sabrià, president del grup parlamentari d'Esquerra Republicana, al Parlament/Marc Puig
Sergi Sabrià, president del grup parlamentari d'Esquerra Republicana, al Parlament/Marc Puig

Esquerra Republicana considera "gravíssim" que es pugui inhabilitar el president i reclama consensuar una proposta independentista per evitar escenaris de provisionalitat

"Pacte, consens i escurçar la provisionalitat, tant com sigui possible" i evitar que sigui el Suprem qui dicti els tempos i les decisions polítiques a la Generalitat. És la demanda que ha fet Esquerra Republicana durant el debat de política general al Parlament. Ho ha dit el president del grup parlamentari d'Esquerra, Sergi Sabrià, aquest dimecres amb la mirada posada a la més que probable inhabilitació que el Suprem confirmarà per al president de la Generalitat, Quim Torra.

"És gravíssim, i el president Torra sap que ens té i ens tindrà sempre al seu costat. No podem permetre que el Suprem ens deixi un govern decapitat, sense rumb, afeblit", ha afegit Sabrià reclamant alhora que ningú aprofiti el Govern per desgastar la resta d'actors de l'independentisme. "I no podem ser electoralistes i pensar només en la reconstrucció del partit, perquè tots sabem que quan tots hem pensat en el país és quan ens ha anat bé", ha afegit apel·lant constantment a pactar una proposta conjunta de l'independentisme per evitar, i menys en pandèmia, mesos de provisionalitat.

Sabrià, que ha reiterat que cal abandonar retrets entre els independentistes –"de res serveix tirar-nos els plats pel cap"-, ha insistit a reivindicar urnes, diàleg i negociació per abordar el conflicte polític amb l'Estat i una solució que passi per l'amnistia i l'autodeterminació. "No ens fan por ni la desobediència ni la unilateralitat si primer som capaços de ser més i preparar-nos millor", ha afegit el president dels republicans al Parlament.

És per això que el diàleg és "la confrontació més intel·ligent" amb l'Estat i que sigui en tot cas el govern espanyol qui s'aixequi de la taula de negociació.

Encara en plena situació de pandèmia, Sabrià ha reiterat en fer dels principis de reconstrucció social i econòmica post-coronavirus la base de república catalana. "Hem de demostrar des del present com pot ser la república que anhelem", ha afegit. Per tot plegat, Esquerra ha reclamat encetar una nova via àmplia que permeti a l'independentisme superar el 50%, teixir grans aliances davant dels grans consens; forçar l'Estat a acceptar l'autodeterminació i l'amnistia; construir els fonaments de la república catalana i bastir aliances internacionals.

📲Recupera els vídeos més destacats de la seva intervenció, aquí! 👇

Etiquetes