Assemblea de dones del 23 de novembre de 2019/ Marc Puig
Assemblea de dones del 23 de novembre de 2019/ Marc Puig

Els republicans inclouen al programa electoral la creació d'una conselleria que tracti amb exclusivitat les polítiques feministes

Esquerra Republicana proposa la creació d'una conselleria d'Igualtat i de Feminismes per al proper Govern de la Generalitat. Una aposta republicana i feminista amb un objectiu clar: una conselleria amb lideratge propi i que garanteixi la perspectiva de gènere en totes les polítiques que s'impulsin des de la Generalitat.

Una reivindicació que diferents dones del partit, com Carme Forcadell o Dolors Bassa, han defensat com a imprescindible per forjar polítiques públiques en la lluita contra la discriminació, de forma transversal i acompanyades de la dotació pressupostària necessària. L'anàlisi feta per les republicanes detecta que un dels principals problemes és que les polítiques transversals finalment queden diluïdes.

Aquesta conselleria haurà de tenir "l'autoritat i la legitimitat de parlar amb tots els departaments de la Generalitat" i assegurar-se que "no estem generant més discriminacions i més desigualtats", ha explicat la diputada i candidata d’Esquerra Republicana Jenn Díaz.

Per altra banda, la proposta liderada des de la secretaria de feminismes, sorgeix davant d'un moment d'auge de la ultradreta en què cal més feminisme que mai per combatre'l i enfortir les institucions.

Una proposta amb mirada llarga als reptes de futur i a l'altura del compromís amb un país amb totes i per a totes. "El 14F decidirem la Catalunya del futur, per això apostem per unes polítiques transversals amb perspectiva de gènere que tinguin una visió estratègica de futur", clou Díaz.