Vilalta: 'El govern espanyol actua tard i malament, i pren decisions improvisades'

Els republicans insisteixen en una Renda de Confinament perquè "ningú es quedi enrere"

La secretària general adjunta d'Esquerra Republicana, Marta Vilalta, ha qüestionat la gestió que ha fet el govern espanyol de la crisi del coronaviurs fins ara. Des d'una "crítica responsable", els republicans consideren que l'executiu de Pedro Sánchez i Pablo Iglesias actua "tard" i "malament". I lamenten que s'hagin pres "decisions excessivament improvisades i mal resoltes jurídicament". Així ho ha explicat Vilalta després de la reunió telemàtica de la permanent del partit aquest dilluns.

"Sempre hem dit que calien mesures excepcionals, que calia protegir vides i persones per davant de tot", ha afegit Vilalta en reiterar l'aposta d'Esquerra i del Govern per un confinament total i generalitzat amb excepció dels serveis essencials. "Sánchez ho va anunciar dissabte i ho han executat ben entrada a nit, és un nyap jurídic", ha advertit Vilalta assenyalant que ni es deixa a les empreses marge per organitzar-se ni s'aproven tampoc mesures socials i econòmiques d'acompanyament.

En aquest sentit, els republicans exigeixen a l'Estat que aprofundeixi en aquest àmbit i renunciï a les rodes de premsa amb militar, al 'mejor unidos', i la recentralització de competències. "La màxima responsabilitat és salvar vides, evitar contagis i garantir igualtat d'oportunitats" als ciutadans per sortir d'aquesta crisi.

Per això els republicans insisteixen que cal posar en marxa una Renda de Confinament, si cal amb fons del Banc Central Europeu, per combatre les desigualtats i assegurar que "ningú es quedi enrere". Els testos massius per controlar el contagi un cop s'acabi el confinament generalitzat, i les noves tecnologies per seguir la traçabilitat dels contagis són eines que, pels republicans, cal abordar des d'ara per superar la Covid-19.