Vilalta, sobre el preacord de Sánchez i Iglesias: “La nostra posició és un no; si volen alguna cosa, que seguin a parlar per a una solució democràtica”

Pels republicans l’escenari post-sentència és “molt més difícil” que el del juliol i exigeixen al PSOE i a Podemos que reconeguin que som "en un conflicte polític", no de convivència

Esquerra Republicana manté el no a Pedro Sánchez i exigeix que segui a parlar sobre una solució democràtica. Els republicans consideren que l’escenari de després de la sentència és “molt més difícil” que el del juliol i “si el PSOE no té la voluntat política de seure i parlar, no hi ha res a fer”. Ho ha comunicat la secretària general adjunta i portaveu del partit, Marta Vilalta, el dia en què el PSOE i Podemos han anunciat un preacord de govern, només dos dies després de les eleccions: “La nostra posició és un no; si volen alguna cosa, que seguin a parlar per a una solució democràtica”. “Des d’Esquerra i des dels carrers emplacem l’Estat a seure i parlar, a entendre que aquí hi ha un conflicte polític que requereix una solució democràtica i també voluntat política”, ha afirmat.

Aquests darrers mesos els republicans han vist com Sánchez “aplaudia” la sentència i negava el diàleg amb la Generalitat. Les úniques propostes del socialista han estat mesures en contra de l’escola catalana i els mitjans de comunicació públics catalans, i tornar a introduir al codi penal la convocatòria d’un referèndum. Tot això acompanyat de noves amenaces d’un 155. La postura dels republicans és, per tant, molt crítica.

Vilalta també ha denunciat la “irresponsabilitat” del PSOE i de Podemos: “En 24 hores han fet allò que han estat incapaços de fer en els últims mesos”, ha constatat, i ha afegit que “ens han portat a unes eleccions del tot innecessàries, jugant amb oportunisme electoral, i malauradament qui n’ha sortit més beneficiada és la dreta i l’extrema dreta a l’Estat espanyol”.

Etiquetes