'Tornarem a vèncer (I com ho farem)”, la proposta estratègica d’Esquerra Republicana per guanyar la República Catalana

El president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, i la secretària general del partit, Marta Rovira, aposten per ser més i més preparats per guanyar de manera definitiva la independència

Tornarem a vèncer (I com ho farem). Aquest és el títol que el president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, i la secretària general del partit, Marta Rovira, han donat a la proposta estratègica republicana per a l'independentisme, publicada en forma de manual polític.

La clau de l’estratègia proposada pels republicans és “ser més i estar més preparats per tornar-hi i guanyar de manera definitiva” la República catalana. Sumar i sumar. Aconseguir que més gent abraci el projecte independentista. Aquesta via és la que ha de permetre, segons els republicans, que l’independentisme superi el 50% dels vots elecció rere elecció, i fer-lo penetrar en zones clau com les àrees metropolitanes de Barcelona i Tarragona. En aquest sentit, aposten per arrabassar l'hegemonia socialista en aquests municipis i rebutgen tota fórmula de govern amb el PSC a la Generalitat. Perquè l'objectiu és ser l'alternativa als socialistes i substituir-los perquè l'independentisme segueixi creixent.

El republicans també aposten per “governar bé”, demostrar que la República catalana és el camí cap al benestar social. Ser útils a la gent, millorar la seva qualitat de vida, i defensar els valor compartits, com l’habitatge digne, l’agenda feminista, la transició ecològica, o la lluita pels drets fonamentals.

Però com s’assoleix la independència? Junqueras i Rovira assenyalen la via del referèndum pactat com “la millor de les opcions per resoldre el conflicte” i l’opció que ofereix més garanties. Per això alcen la bandera del diàleg, i no rebutgen cap ocasió de seure i parlar. Però no descarten, front un Estat tradicionalment immobilista com l’espanyol, haver de recuperar la unilateralitat i la desobediència civil.

Junqueras i Rovira publiquen aquest manual com una “aportació en positiu”, que fuig de retrets i picabaralles. És una proposta que els republicans posen al servei de la ciutadania i dels partits per ser compartida i, si cal, revisada, amb l’objectiu de posar l’independentisme al centre del país i assolir la República catalana.

El llibre Tornarem a vèncer (i com ho farem) arriba a les llibreries de tot el país el dilluns 7 de setembre. El dimarts 8 de setembre a les 18:30 h tindrà lloc una presentació simultània a diverses poblacions catalanes i a Ginebra, que es retransmetrà via streaming.