Consellera Natàlia Mas a la presa de possessió
Consellera Natàlia Mas a la presa de possessió

La fins ara directora general d’Indústria assumeix la conselleria d’Economia i Hisenda després d’haver estat secretària d’Economia al departament llavors encapçalat pel president Aragonès

Natàlia Mas i Guix és avui la primera dona al capdavant del Departament d’Economia i Hisenda. Economista amb una àmplia trajectòria formativa i professional, Mas referma el seu compromís amb el país i el govern republicà, després d’haver treballat intensament com a directora general d’Indústria, braç a braç, amb el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent.

Mas es posa al capdavant d’un departament que no li és nou, de fet, la seva trajectòria professional demostra la seva idoneïtat per a la nova responsabilitat. Va ser secretària d’Economia del Departament de Vicepresidència i d’Economia i Hisenda entre 2019 i el maig de 2021, moment en què l’actual president, Pere Aragonès, estava a càrrec del dit departament.

Economista i amb ampli bagatge formatiu i professional

Nascuda a Sant Martí de Tous el 1979, la consellera Mas es va llicenciar en Administració i Direcció d’Empreses i en Comerç Internacional a la Universitat Pompeu Fabra. Va seguir la seva formació a Bèlgica amb un Màster en Economia Europea al Col·legi d’Europa, i als Estats Units amb un Màster en Política Econòmica a la Universitat de Columbia.

El bagatge professional de la nova consellera tampoc és curt. Va treballar com a economista durant onze anys al Banc Central Europeu, a les direccions generals d’Economia i d’Estadística, i com a experta en Estabilitat Financera a la direcció general de Política Macroprudencial i Estabilitat Financera.

Compromesa amb el govern republicà i amb el país

Natàlia Mas ha demostrat un ferm compromís amb el govern republicà i, sobretot, amb el país. Des de la direcció general d’Indústria ha treballat intensament en una de les grans transformacions impulsades pel govern, el Pacte Nacional per a la Indústria. Un pacte que la mateixa Mas presentava, acompanyada del president Aragonès i el conseller Torrent, el passat setembre. Un exemple de la feina transversal i la capacitat d’arribar a grans consensos amb els agents socials i econòmics del país.