Conseller Juli Fernàndez en la presa de possessió del càrrec
Conseller Juli Fernàndez en la presa de possessió del càrrec

Alcalde de Sabadell entre 2015 i 2017, serà el primer conseller d’Esquerra Republicana al capdavant d’aquest Departament

Juli Fernàndez, actual vicesecretari general de Coordinació Institucional d’Esquerra Republicana i diputat al Parlament de Catalunya, liderarà el Departament de Territori després del seu nomenament com a conseller per part del president de la Generalitat, Pere Aragonès.

Llicenciat en Farmàcia i màster en Màrqueting Farmacèutic, Juli Fernàndez té un llarg recorregut dins el món de la política que comença l'any 2000 quan es fa militant de les JERC i ERC.

Fernàndez va encapçalar la llista d'Esquerra Republicana a Sabadell en les eleccions de l'any 2015 i en va ser alcalde fins al 2017. El juliol del 2018 va ser nomenat delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Barcelona i el 2021 entra com a diputat al Parlament de Catalunya.

Des del setembre de 2022 lidera una Vicesecretaria General de nova creació a Esquerra Republicana, la de Coordinació Institucional. Ara, Fernàndez assumeix el repte de ser el nou conseller de Territori en aquesta nova etapa del Govern de la Generalitat.

Primer conseller republicà de Territori

El nou Departament de Territori, que per primer cop encapçalarà Esquerra Republicana, recupera les competències en habitatge. Entre els reptes que haurà d’afrontar al capdavant de la conselleria està el de construir un territori connectat i descarbonitzat, amb infraestructures de progrés que evitin el despoblament i la desigualtat urbana.

Un altre dels temes claus que haurà d'afrontar l'exalcalde de Sabadell és el transport públic. "S'ha d'avançar cap a una mobilitat col·lectiva, compartida i amb més transport públic", defensa Fernàndez, que treballarà perquè el traspàs de Rodalies sigui una realitat.

"Entomem els grans projectes que tenim a sobre la taula amb la visió de transformar el país, posant les eines al servei de la gent i del teixit productiu", exposa el nou conseller. "I sobretot, hem de fer front al context actual de crisi social i energètica, per garantir el benestar de la ciutadania", referma.