Experiència i passió amb Natàlia Garriga al capdavant de Cultura

La secretària nacional de Política Cultural, Educació i Esports assumeix la conselleria amb tot un bagatge a l'administració pública

Com a nova consellera de Cultura, Natàlia Garriga (Sant Cugat del Vallès, 1969), continua una sòlida carrera professional i política com a referent a l'actual Esquerra Republicana. Llicenciada en dret per la Universitat de Barcelona, té un mestratge en funció directiva a l'Escola d'Administració Pública de Catalunya. També ha cursat el Postgrau de Comptabilitat per a Advocats a la Facultat d'Empresarials de la Universitat de Barcelona.

La seva trajectòria professional la va portar a treballar a la Generalitat de Catalunya l'any 1989, al Departament d'Economia, a l'Institut Català del Crèdit Agrari. També ha estat al Departament de la Presidència i al de Cultura. Va ser gerent, entre el 2007 i el 2016, de l'Institut Català de les Empreses Culturals i professora d'Introducció al Dret dels estudis d'Economia i Empresa, entre el 1998 i el 2014, a la UOC. En la darrera legislatura, ha exercit de directora de serveis del Departament de Vicepresidència i Economia i Hisenda del Govern.

Afiliada a Esquerra Republicana des de l'any 2001, ha estat a l'executiva del partit, a la Sectorial de Justícia, i els darrers anys ha estat membre de la Sectorial d'Administracions Públiques. En aquest últim mandant, Garriga ha portat la Secretaria Nacional de Política Cultural, Educació i Esports.

  Experiència i passió amb Natàlia Garriga al capdavant de Cultura

Nou reptes a Cultura

Garriga assumeix l'encàrrec de liderar la conselleria d'un dels sectors més afectats per la crisi de la Covid-19 amb un gran compromís: que la Conselleria de Cultura disposi del 2% del total del pressupost de la Generalitat i impulsar la normalització lingüística en els formats audiovisuals.

Durant la campanya electoral del 14F, els republicans van presentar un pla integral per impulsar el sector de la cultura com a motor de la reconstrucció. Algunes de les mesures clau que inclou el pla són: treballar perquè estigui etiquetat en català no només allò que es produeix a Catalunya, sinó també qualsevol producte que es vengui a Catalunya, donar compliment a la llei del cinema, renovar una direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) en funcions, fomentar el contingut en català a les xarxes socials i actualitzar la legislació catalana per adaptar-la a la directiva europea de serveis de comunicació, entre d'altres.

Etiquetes