Carolina Telechea el seu despatx d'advocats
Carolina Telechea el seu despatx d'advocats

Qui és Carolina Telechea? Substitueix a Ester Capella al Congrés dels Diputats i és la primera igualadina que exerceix el càrrec

Constant, exigent i treballadora. Així defineixen els seus companys Carolina Telechea, la nova diputada d’Esquerra Republicana al Congrés dels Diputats en substitució d’Ester Capella, nova consellera de Justícia de la Generalitat. Nascuda a Igualada el 1981 i llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona, Telechea té el seu propi despatx d’advocats i actualment és regidora d’Esquerra Republicana a la ciutat d’Igualada.

La nova diputada anava en el número 6 a la llista d’Esquerra Republicana per Barcelona al Congrés i entrarà dos anys després de les eleccions, fent un pas històric per la seva comarca, ja que fa més d’un segle que l’Anoia no té cap representant al Congrés i, a més, Carolina Telechea es converteix en la primera dona de la comarca que exerceix aquest càrrec.

Del PSC a Esquerra Republicana

Des de ben petita, ha viscut molt de prop la política. El seu pare va ser regidor del PSC a Santa Margarida de Montbui i Telechea va ser secretària d’organització de les Joventuts Socialistes de l’Anoia. L’any 2010, però, va decidir estripar el carnet del PSC perquè havia deixat de banda els valors del socialisme i ja no se sentia representada pel partit. Va deixar la política i es va centrar en la seva carrera professional com a advocada i va muntar el seu propi despatx a Igualada.

Quan ja feia quatre anys que havia deixat el PSC, Esquerra Republicana li va proposar formar part de la candidatura per les eleccions municipals i va decidir acceptar perquè “ERC encarnava els valors socialistes que el PSC havia deixat de banda”, i l’any 2015 va entrar com a regidora a l’Ajuntament d’Igualada.

Aficionada a la natació i a la lectura, confessa que l’apassiona llegir novel·les històriques i és seguidora de la sèrie Designated Survivor i se sent molt identificada amb el personatge que interpreta Kiefer Sutherland. També espera amb impaciència la propera temporada de House of Cards. Els seus companys la defineixen com una persona treballadora que dedica totes les hores que pot a la seva feina com a advocada i com a regidora. Però quan disposa d’una mica de temps lliure, la seva prioritat és passar-lo amb el seu fill de 5 anys.

Lluito per fer justícia. Si crec que una cosa és justa, lluito fins al final per aconseguir-la
Carolina Telechea Diputada al Congrés
 Carolina Telechea, Oriol Junqueras, Gabriel Rufián i Ana Surra en un acte de campanya a Igualada / ACN
Carolina Telechea, Oriol Junqueras, Gabriel Rufián i Ana Surra en un acte de campanya a Igualada / ACN

República d’esquerres, feminista i animalista

“Lluito per fer justícia. Si crec que una cosa és justa, lluito fins al final per aconseguir-la”. Aquesta és la màxima de Telechea, que ha dut a terme en l’àmbit professional com a advocada i també en l’àmbit polític com a regidora d’Igualada. I ara ho seguirà defensant també al Congrés dels Diputats, per assolir una República d’esquerres, feminista i animalista. Un dels temes que vol reivindicar des del Congrés és la protecció dels animals: “Crec que els drets dels animals sovint queden en un tercer pla, però és molt important defensar-los”. A més, confessa que li agradaria portar els temes de justícia i d’igualtat ja que, segons afirma Telechea, “assolir una República feminista és fonamental per seguir avançant cap a la plena igualtat i per aconseguir-ho és imprescindible la presència de les dones en política”.

La nova diputada republicana explica que afronta aquesta nova etapa amb “ganes, il·lusió i responsabilitat” i espera poder fer molta feina al Congrés per “ajudar la ciutadania de Catalunya i fer que el país avanci”. Alguns dels seus companys en destaquen la seva tenacitat i constància: “Aportarà un treball constant i un discurs fresc que transmetrà com a persona sincera en tot allò que fa”, explica Alba Vergés, flamant consellera de Salut i companya de Telechea a Igualada. “També aportarà un treball incansable per reclamar les respostes pendents de l’Estat en diverses necessitats de primer ordre per a l’Anoia”, afegeix Josep Maria Palau, portaveu d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament d’Igualada. Telechea comença un repte personal apassionant i fa un pas important per les dones i la feminització de la política.


Versión en castellano