Vilalta: 'Avui tot depèn de Junts: govern d'Esquerra en solitari i seguir negociant o aboquen el país a eleccions'

Els republicans asseguren que “les portes del govern de la via àmplia continuaran obertes” i es mostren convençuts que Junts complirà la seva paraula i investirà Aragonès

Comença una nova fase en la negociació pel nou govern de la Generalitat. Així ho ha manifestat la secretària general adjunta i portaveu d’Esquerra Republicana, Marta Vilalta, en roda de premsa. Vilalta ha assegurat que després de 85 dies de negociacions, “només hi ha un escenari possible i que només depèn de Junts: o arrenquem la legislatura amb un govern d'Esquerra i seguim negociant sense la pressió electoral o aboquen el país a una repetició electoral”, ha explicat Vilalta.

La portaveu ha recordat, referint-se a Junts que, després de pràcticament tres mesos negociant, “el que s’acordava en una reunió a la següent tornava tres passos enrere i els esculls es mantenen des del primer dia. Ens hem sentit profundament decebuts i estafats”, fet que evidencia “que no ha estat possible un govern de coalició ara”, ha afegit. “Queden 15 dies per a la convocatòria electoral, i no podem arribar a esgotar aquest termini, el país no s’ho pot permetre”, ha indicat.

En aquest sentit, Vilalta ha informat que els republicans ja han iniciat els contactes per un govern d’Esquerra en solitari, tal com va anunciar dissabte el coordinador nacional i candidat a la presidència, Pere Aragonès: “Ja hem contactat amb les formacions implicades, CUP, comuns i Junts i iniciem des d'ara mateix les converses per fer possible la investidura de forma immediata i aquest govern de la via àmplia amb Esquerra en solitari”, ha afirmat la portaveu.

Ja hem contactat amb les formacions implicades, CUP, comuns i Junts i iniciem des d'ara mateix les converses per fer possible la investidura de forma immediata i aquest govern de la via àmplia amb Esquerra en solitari
Marta Vilalta Secretària general adjunta i portaveu d'Esquerra Republicana
  Vilalta: 'Avui tot depèn de Junts: govern d'Esquerra en solitari i seguir negociant o aboquen el país a eleccions'

Un pas ferm per responsabilitat i per desencallar la situació

Vilalta ha defensat aquest pas “ferm” d’Esquerra per “responsabilitat amb el país i la seva gent”. La portaveu ha manifestat que un govern republicà amb un ampli suport parlamentari, “el Govern de la via àmplia”, és la millor opció “per evitar les eleccions, per preservar la majoria del 52% de vots independentistes i per una sortida ràpida de la situació de provisionalitat i respondre amb la màxima utilitat a les necessitats del país”, ha remarcat.

Així mateix, després de gairebé tres mesos de negociacions per un govern de coalició amb Junts, Vilalta també ha explicat que proposen aquesta alternativa per “desencallar la situació que des de Junts mateix també han proposat que ens donarien suport per començar a governar en solitari”.

Per últim, els republicans han deixat clar que “les portes del govern de la via àmplia seguiran obertes per totes aquelles formacions que ens donin suport a la investidura” i que no dubten que “Junts complirà la seva paraula. Sempre han dit en públic i en privat que no especularan amb les eleccions, i entre abocar el país a la repetició electoral i investir un president independentista no hi haurà dubtes”, ha conclòs Vilalta.

Etiquetes