El Consell Nacional d’Esquerra Republicana ratifica les llistes al Congrés i Senat per les eleccions del 23J

Entre les novetats de la candidatura republicana hi destaquen els independents Francesc-Marc Álvaro com a número 3 al Congrés, Joan Queralt com a cap de llista al Senat i Josep Maria Terricabras a la cambra alta per Girona

El Consell Nacional d’Esquerra Republicana ha ratificat aquest divendres les llistes dels republicans per a les eleccions del proper 23 de juliol amb 102 vots a favor i un en contra. La candidatura al Congrés anirà liderada pel tiquet format per Gabriel Rufián i Teresa Jordà, seguits del periodista i escriptor Francesc-Marc Álvaro, que s’afegeix com a número 3 per Barcelona. Completen els primers llocs de la llista l’actual diputada i la candidata més votada per Barcelona, Pilar Vallugera, com a número 4; el diputat al Congrés i candidat pel Baix Llobregat, Joan Capdevila, en cinquena posició; i la també diputada a la cambra baixa Maria Dantas, en sisè lloc. En el número 7 hi concorrerà, en representació d’Esquerra Unida i Alternativa (EUiA), Héctor Sánchez; i en la vuitena posició, el candidat del Jovent Republicà, el mallorquí Biel Cursach.

Alhora, els congressos territorials celebrats aquests dies han escollit Montse Bassa com a cap de llista per Girona; Jordi Salvador, per Tarragona; i Inés Granollers, per Lleida. Com a número 2 per Girona repeteix Joan Margall; la candidata més votada a l’Ebre, Norma Pujol, farà duet amb Jordi Salvador a Tarragona; i l’activista aranesa Alidé Sans, amb Inés Granollers per la demarcació de Lleida.

Pel que fa al Senat, la direcció republicana ha proposat el catedràtic emèrit de Dret Penal Joan Queralt com a cap de llista per Barcelona. L’acompanyaran a la llista els ja senadors Robert Masih i Ana Surra, escollits per la militància.

A Girona, el ja senador Jordi Martí farà tàndem amb el filòsof i catedràtic Josep Maria Terricabras, que va ser eurodiputat republicà del 2014 al 2019 i president de l’Aliança Lliure Europea. També formarà part de la candidatura al Senat per Girona Susanna Pagès. A Tarragona, els candidats al Senat seran Jordi Gaseni, actual alcalde de l’Ametlla de Mar i president de l’AMI; Laura Castel, actual senadora i única membre independentista del Consell d’Europa; i Josep Rufà, també senador actualment. Per últim, la candidatura de Lleida a la cambra alta estarà formada per Sara Bailac, actual portaveu adjunta al Senat i vicesecretària general d’Acció Política i Sectorial del partit; per Carme Lostao, alcaldessa d’Oliana aquesta última legislatura; i per Xavier Castellana, actual senador.

En aquesta cambra els republicans ja van anunciar, a més, que es presentaran en coalició amb Euskal Herria Bildu, sota el nom d’“Esquerres per la Independència”.

Pots consultar el llistat complet a continuació: