Esquerra aconsegueix una mesa de negociació entre governs per abordar el conflicte polític que acabarà amb una consulta a la ciutadania de Catalunya

L’acord amb el PSOE preveu que la creació de la mesa serà en els propers 15 dies i on cada part tindrà absoluta llibertat per aportar les propostes que vulgui

El reconeixement del conflicte polític, una taula de negociació entre Govern català i l’espanyol i la validació dels acords en una consulta a la ciutadania de Catalunya, que tindrà la darrera paraula sobre el futur del país. Aquests són els punts més destacats que es desprenen de l’acord entre Esquerra Republicana i el PSOE. Un acord que busca "l’obertura d’una nova etapa basada en el diàleg efectiu, obert, sincer i apostar pel reconeixement i l’entesa institucional”, tal i com es recalca en el document.

Així, el text, ratificat avui pel 96,6% del Consell Nacional dels republicans, inclou "el reconeixement del conflicte polític i l’activació de la via política per resoldre’l, superant-ne la judicialització” a través del diàleg i la negociació.

A més, l’acord preveu la creació, en els propers 15 dies, d’una “mesa bilateral” de diàleg, negociació i acord per resoldre el conflicte i que estarà composta pel govern de la Generalitat de Catalunya i el govern espanyol. Aquesta mesa comptarà amb un calendari transparent, un seguiment i garanties de compliment, i cada part podrà aportar els continguts que consideri adients.

Per últim, les dues parts firmants es comprometen a que les mesures en les que es materialitzin els acords se sotmetran, en tot cas, "a consulta a la ciutadania de Catalunya”.

Pots consultar el document de l’acord entre les dues formacions polítiques aquí: