Laura Vilagrà Pons

Santpedor (Bages) 3 de juliol de 1976

Vicepresidenta del Govern

Consellera de la Presidència del Govern de Catalunya
Diputada al Parlament de Catalunya

Llicenciada en Ciències Polítiques i de l'Administració. Posteriorment s'ha especialitzat en promoció comercial i turística i té un màster en direcció pública.

Ha estat vinculada al món de l'esport a Santpedor a través del Club Natació, en què durant anys va ser monitora de natació. En aquests moments, fa natació habitualment. Entre altres afeccions, li agrada viatjar, llegir i practicar diversos esports. És membre d'Òmnium Cultural.

El 1999 va començar a militar a Esquerra Republicana. Va ser regidora a l'oposició a l'Ajuntament de Santpedor del 1999 al 2003, membre de l'executiva comarcal del Bages (amb responsabilitats a Política Municipal) i consellera comarcal del Bages. Alcaldessa de Santpedor del 2003 al 2015, diputada al Parlament de Catalunya entre el 2006 i el 2011 i secretària de Política Territorial i Medi Ambient d’Esquerra entre el 2008 i el 2009. Del 2016 i fins l’aplicació del 155, va ser la delegada del Govern a la Catalunya Central.

A partir de llavors, va decidir deixar la política una temporada i assumir el càrrec de gerent de la Fundació Tutelar Santa Maria de Comabella (AMPANS), una entitat del tercer sector en l’àmbit de la discapacitat. Actualment, i des fa un any, és gerent del Consell Comarcal del Bages. A les eleccions al Parlament de Catalunya del 14 de febrer de 2021, va ser la número 2 a la llista de Barcelona, fent tàndem amb el candidat a la presidència de la Generalitat, Pere Aragonès, i va ser escollida diputada.

El 26 de maig de 2021, va ser nomenada Consellera de Presidència del Govern de la Generalitat de Catalunya. Pots llegir el seu perfil complet aquí.

  • Alcaldessa de Santpedor del 2003 al 2015
  • Diputada al Parlament de Catalunya entre el 2006 i el 2011 (IX i X legislatura)
  • Diputada al Parlament de Catalunya de la XIV legislatura fins que va renunciar a l'acta per ser consellera de la Presidència
  • Consellera de la Presidència del Govern de la Generalitat
  • Vicepresidenta del Govern a partir de gener de 2024
  • Diputada al Parlament de Catalunya a la XV legislatura