Esquerra Republicana crida a mobilitzar-se a les urnes el 23J per plantar cara al feixisme i defensar les llibertats i els Països Catalans

Rovira, Aragonès i Jordà arenguen els joves des de l'Acampada per protegir Catalunya: "Puny alt, cap encara més alt i a tornar a batallar"

Esquerra Republicana s'ha sumat aquest dissabte als actes de la 26a edició de l'Acampada Jove, que organitza el Jovent Republicà aquest cap de setmana a Sant Sadurní d'Anoia. I els dirigents d'Esquerra i de l'organització juvenil han fet una crida unànime a mobilitzar-se per defensar-se a les urnes per les eleccions del 23J. "Mobilitzem-nos per defensar la llibertat, la independència i la justícia social davant del feixisme, que qui més odia és el que som aquí", ha arengat el coordinador nacional dels republicans i president de la Generalitat, Pere Aragonès.

De fet, Aragonès, ha assegurat que la millor manera de plantar cara al feixisme és defensar la independència amb el vot. "I això es defensa votant Esquerra Republicana", ha recordat Aragonès. En aquest sentit, ha fet una defensa del jovent compromès i l'ha encoratjat a tornar a plantar cara com tantes altres vegades. "Demostrem que les samarretes vermelles -en referència a l'organització de l'Acampadaa- dels joves independentistes dels Països Catalans tornem a estar més mobilitzar que mai", ha conclòs fent una denúncia de la censura cultural que ja ha afectat indrets com Borriana.

També els ha esperonat Teresa Jordà, candidata dels republicans a les eleccions al Congrés. "Puny alt, cap encara més alt, a tornar a batallar, a tornar a lluitar, a patir el menys possible i sobretot a tornar a vèncer", ha dit Jordà davant d'un auditori ple a vessar de joves republicans. "Hem de parlar del feixisme del neofranquisme que amenaça de manera desacomplexada, amb la sisena posada, les nostres vides", ha afegit.

  Esquerra Republicana crida a mobilitzar-se a les urnes el 23J per plantar cara al feixisme i defensar les llibertats i els Països Catalans

La candidata dels republicans ha assegurat en aquest context que el vot a Esquerra és "el que més molesta al PP, i també al PSOE i a la suposada esquerra espanyola que cada dia s'assembla més al Partit Popular, i a un Sumar que a l'Estat ja no resta, divideix i que cada cop s'assembla més al PSOE".

Des de Ginebra a l'exili, la secretària general, Marta Rovira, ha insistit a batallar a tots els fronts en una conjuntura de regressió de drets civils i polítics. "Des del carrer, des de la mobilització i l'activisme, des del jovent, al món, de l'acampada jove i de les institucions", ha afirmat Rovira recordant que és just això el que també s'ha fet a Madrid treballant per incrementar els drets, la democràcia i posant obstacles a la regressió. "I ho tornarem a fer", ha reblat.

També ha intervingut el candidat dels joves republicans a les llistes al Congrés, Biel Cursach, que ha definit l'independentisme d'esquerres com "l'únic moviment que posa en escac el Regne d'Espanya". "Molestem-los! Molestem-los i votem ecologisme. Molestem-los i votem feminisme. Molestem-los i votem antifeixisme. Molestem-los i votem independència", ha conclòs.