Sara Bailac al ple del Senat
Sara Bailac al ple del Senat

La portaveu republicana ha acusat el PSOE d'ignorar els grans consensos del país: votar en un referèndum i el finançament singular

La portaveu d'Esquerra Republicana al Senat, Sara Bailac, ha preguntat al ministre de Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts, Félix Bolaños, sobre la proposta del govern espanyol per a resoldre el conflicte polític a Catalunya. La republicana ha acusat el PSOE "d'ignorar els grans consensos del país: el referèndum i el finançament singular", i ha afirmat que "Catalunya necessita un Govern de la Generalitat amb un projecte sense tuteles i no un delegat de la Moncloa".

Bailac ha defensat que la proposta presentada per Aragonès per a la celebració d'un referèndum, és "viable" i "cap en la Constitució". "El que és del passat és no deixar votar, com va ocórrer en aquest país durant quatre dècades de dictadura a Espanya", ha respost a unes paraules recents de Bolaños on afirma que el referèndum és el passat. La republicana li ha recordat que un 80% de la ciutadania de Catalunya vol votar el seu futur i "el seu govern no ho pot continuar negant".

"Vostès són els del no", li ha retret Bailac al titular de Justícia, "els del no a un referèndum, els del no a un sistema de finançament singular, i eran també, fins fa uns pocs mesos, els del no al traspàs de Rodalies i el no a l'Amnistia", per a sostenir que "el PSOE no fa si Esquerra Republicana no li empeny". Actualment, la Llei d'Amnistia es troba en tramitació al Senat.

Finalment, Bailac ha recriminat al govern espanyol "d’anunciar recursos que mai arriben a Catalunya". "Mentre no disposem d'un estat propi, necessitem un sistema de finançament singular perquè sigui la Generalitat qui gestioni els seus propis recursos i poder donar resposta a les necessitats de la ciutadania a Catalunya i passar pàgina al dèficit fiscal", ha conclòs.