Ridao: ‘El decret llei de reforma del mercat de treball convida obertament a apostar per la temporalitat’

El portaveu d’Esquerra al Congrés, Joan Ridao, ha criticat el decret llei que permet encadenar contractes temporals als més joves fins als 30 anys. El portaveu ha afirmat que ‘el decret llei és absolutament gatopardià, és dir, es canvia alguna coseta perquè tot segueixi exactament igual o pitjor, perquè el que està fent el Govern és tornar a les receptes més aviat vetustes de la temporalitat com a únic i desesperat recurs, com a última ràtio que té aquest Govern per intentar estimular el comatós mercat de treball’.

Ridao ha valorat que ‘el que avui planteja el Govern és fulminar l'acord de 2006 entre el Govern i el agents socials i econòmics per prohibir precisament l'encadenament dels contractes. Un acord que va servir per reduir de forma ostensible la taxa de precarietat en 10 punts, va baixar del 35 al 25 per cent, evidentment encara lluny, gairebé 20 punts, de la mitjana europea, però va ser una bona mesura. Ara, però, es proposa no tornar a aquella recepta sinó anar a les receptes de l'any 84’,

El diputat independentista ha considerat que ‘s’ha convertit la precarietat en un mal endèmic, que és el que ens estigmatitza i el que s'ha anat enquistant’, i ha acabat la seva intervenció recordant que ‘aquest és un model que en res podem compartir’. El decret llei ha prosperat gràcies als vots del PSOE i l’abstenció del PP, CiU i CC.

Etiquetes