El president de la Generalitat, Pere Aragones, acompanyat d'Ana Surra i Pilar Vallugera. MARC PUIG
El president de la Generalitat, Pere Aragones, acompanyat d'Ana Surra i Pilar Vallugera. MARC PUIG

El president de la Generalitat assegura que si depèn dels republicans no hi haurà un govern de la dreta i l’extrema dreta a l’Estat

“Som el vot més útil per impedir un govern de PP i Vox a la Moncloa, i alhora per garantir que qualsevol alternativa a la dreta es farà en defensa de Catalunya”. Amb aquestes paraules s’ha expressat aquest dimecres el president de la Generalitat, Pere Aragonès, en un acte de campanya d’Esquerra Republicana a L’Hospitalet de Llobregat. “Som la garantia de que si els números surten no hi haurà un govern de dreta i extrema dreta a l’Estat, sinó un govern d’esquerres”, ha reblat.

Aragonès ha precisat que ho faran “assegurant la defensa de Catalunya”, i ha detallat que això vol dir “acabar amb el dèficit fiscal”, que “limita les capacitats” per donar més suport a la sanitat, millorar l’educació i reforçar les polítiques de seguretat i d’habitatge, entre d’altres; el traspàs de Rodalies, perquè “la ciutadania no mereix un servei que arriba tard i malament; i continuar amb el procés de negociació amb l’Estat per “avançar cap al dret a l’autodeterminació”.

Rufián: “Obligarem el PSOE a legislar en favor de Catalunya”

“Per nosaltres defensar Catalunya no és un eslògan ni una frase buida, és la nostra història”, ha afirmat el cap de llista a les eleccions generals, Gabriel Rufián. El candidat ha demanat el vot a tothom qui vulgui “un govern progressista” a l’Estat espanyol, “però que defensi Catalunya”. “Obligarem el PSOE a legislar en favor de Catalunya, perquè sinó ells no ho faran”, ha dit.

En aquest sentit, ha recordat que “tot allò de bo que ha passat en aquests quatre anys ha estat gràcies a Esquerra Republicana i EH Bildu”, que han “obligat el PSOE a negociar amb l’independentisme d’esquerres català i basc”. I n’ha esmentat alguns dels fruits: una llei d’infància, una llei de ciència, retirar medalles a feixistes, millorar les pensions, aprovar una llei audiovisual “amb més continguts en català que mai”, “treure demòcrates de la presó per un referèndum” o modificar el Codi Penal perquè “mai més es pugui considerar votar com la Gürtel”.

En l’acte de campanya hi ha intervingut també la candidata al Senat per Barcelona, Ana Surra, que ha sostingut que la millor campanya “és rendir comptes” de la feina que han fet aquests quatre anys a les corts espanyoles “per tots els treballadors, per la igualtat salarial, les persones migrants, els pensionistes i les treballadores de la llar”. I també ha pres la paraula la candidata al Congrés Pilar Vallugera, que ha erigit Esquerra Republicana com el millor antídot contra la dreta espanyola: “Qui pot aturar la dreta i la ultradreta som nosaltres, perquè no compartim les raons d’Estat que poden fer que en un determinat moment els socialistes s’abstinguin a una investidura del PP”.