El president Pere Aragonès en la celebració dels 90 anys d'Esquerra Republicana
El president Pere Aragonès en la celebració dels 90 anys d'Esquerra Republicana

Coneix al president de la Generalitat i candidat a la reelecció en les properes eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig

Nascut el 1982 a Pineda de Mar, el president Aragonès és llicenciat en dret per la UOC i té un màster en història econòmica per la UB. Ha ampliat estudis en polítiques públiques per al desenvolupament econòmic a la Kennedy School of Government de la Universitat de Harvard.

En l’àmbit laboral, ha treballat en un despatx d’advocats especialitzat en assessorament jurídic d’empreses i administracions públiques, ha col·laborat com a investigador amb l’Institut Ignasi Villalonga d’Economia i Empresa i ha estat professor associat de la Universitat de Perpinyà.

En l’àmbit institucional, va ser regidor de l’Ajuntament de Pineda durant set anys, entre 2011 i 2018 i diputat al Parlament de Catalunya entre els anys 2006 i 2016 i a partir de 2021. El 2018 va ser nomenat vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda. També havia estat secretari d’Economia del Govern de la Generalitat, treballant braç a braç amb el llavors vicepresident i conseller d’Economia, Oriol Junqueras.

El maig de 2021 va esdevenir el 132è president de la Generalitat de Catalunya, sent, amb 38 anys, el president més jove de la història del país.

En el seu vessant més personal, avui et descobrim 5 coses que potser no saps del president:

  1. Sempre ha estat una persona molt activa dins associacions juvenils i culturals del seu poble, Pineda, i associacions independentistes. Recorda molt bé les vegades que va haver de punxar barrils de cervesa en concerts i festes majors a les barres de moltes d’aquestes associacions.
  2. El 1992, amb 10 anys, es va trobar a l'aeroport tot l’equip del Barça, i va anar corrents a comprar una llibreta per tenir la firma de tots els jugadors. Per aquest motiu, el president té la signatura de l’equip que va guanyar la primera Champions, una lliga i una Supercopa d’Espanya.
  3. Té una habilitat oculta: és un gran imitador, tot i que només ho fa en la intimitat.
  4. Una de les seves aficions és cuidar l’hort que té a casa, a Pineda de Mar, amb l’ajuda del seu pare.
  5. També és un apassionat de la cuina. Sempre que té una estona lliure els caps de setmana, prepara un bon dinar per a tota la família.

Etiquetes