Aragonès defensa el finançament singular: 'Ni 'cafè per a tots' aigualit, ni propostes estrafolàries que ens deixen per sota del que Esquerra Republicana ja ha aconseguit'

El president i candidat d'Esquerra Republicana defensa la seva proposta per "deixar enrere 40 anys d'injustícia financera a Catalunya"

Pere Aragonès ha defensat la proposta d'Esquerra Republicana perquè Catalunya pugui gestionar tots els recursos i retornar, així, els esforços a la gent en forma de serveis públics de qualitat. El president de la Generalitat i candidat d'Esquerra l'ha reivindicat davant del 'cafè per a tots' que proposa el PSC i de les "mesures estrafolàries" de Junts que "ens situarien per sota del que Esquerra Republicana ja ha aconseguit" amb la condonació del FLA.

Entre aquest buit de propostes, Aragonès assegura que només serà possible "deixar enrere 40 anys d'injustícia financera si Esquerra Republicana està al capdavant de la Generalitat". Tal com ha dit el candidat, només els republicans "tenim clara la defensa del país, els números al cap i l'experiència d'haver aconseguit els millors acords econòmics de les darreres dècades per a Catalunya".

Aragonès batalla per obtenir un finançament més just per a Catalunya de la mateixa manera que els republicans han arrencat el 'sí' del PSC-PSOE en altres avenços, com el traspàs de Rodalies, la condonació del deute del FLA o el traspàs de l'Ingrés Mínim Vital. "Tot això ha estat possible gràcies a la força que la ciutadania ens ha donat; per tant, si volem avançar encara més, cal més força a Esquerra Republicana", ha dit el president. “Esquerra Republicana tenim clar el camí, no com Junts que van saltant de la confrontació a la negociació i un dia ensopegaran”, ha afegit Aragonès.

  Aragonès defensa el finançament singular: 'Ni 'cafè per a tots' aigualit, ni propostes estrafolàries que ens deixen per sota del que Esquerra Republicana ja ha aconseguit'

Laura Vilagrà, vicepresidenta de la Generalitat i número 2 dels republicans a Barcelona, ha convidat a PSC i Junts a defensar plegats un finançament singular per acabar amb un sistema que confisca les finances dels catalans i les catalanes. "A partir del 12M, continuarem desbrossant aquest camí amb l'esperança que altres formacions també s'hi sumin", ha dit Vilagrà.

La consellera d'Economia de la Generalitat, Natàlia Mas, ha expressat la necessitat d'aconseguir un nou sistema de finançament singular per a Catalunya per acabar amb el dèficit fiscal que pateix la Generalitat. "No volem cortines de fum que ens han portat a 40 anys del mateix resultat", ha sentenciat Mas, en referència a les mesures que proposa Salvador Illa.